MONDO TEMA

ZVEZDA HOĆE JOŠ 4 IGRAČA, ALI PROBLEM JE ŠTO SU SVI STRANCI: Već ima šestoricu, a tu nastaje prava ZAVRZLAMA!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda želi vrlo brzo da završi letnji prelazni rok, ali problem je što svi fudbaleri koji su na radaru imaju inostrani pasoš.

Izvor: Profimedia/MNPress/Profimedia/Agency Sputnik

Crvena zvezda je najavila da će letnji prelazni rok biti vrlo brzo završen, sve verovatno do kraja iduće nedelje, a to znači da će rukovodstvo u narednim danima da "doda gas" i konkretizuje pregovore sa igračima koje želi da dovede.

Već je stigao Kings Kangva, plaćen čak milion evra Arsenalu iz Tule, ali tu se ne završava spisak želja direktor Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele. Najavili su već dolazak napadača, desnog krila i možda štopera, međutim problem pravi što su sve igrači sa inostranim pasošem kojih je već previše na "Marakani".

Pravila domaćeg prvenstva nalažu da trener u jednom trenutku može da ima najviše četvoricu "stranaca" na terenu, dok broj igrača u protokolu nije ograničen, ali u Zvezdi bi želeli da izbegnu glavobolju od pre nekoliko sezona.

Tada su iz kola u kolo morali da donose odluku ko će sedeti na klupi ili tribinama, a ko igrati, što zna često da dovede do nezadovoljstva unutar tima. Zato su vrlo oprezni pri izboru novih igrača sa inostranim pasošem, pošto se upravo od njih očekuje da prave najveću razliku i donesu svežinu.

Zvezda sa Kangvom ima sada šestoricu "stranaca" - to su još Kristijano Pičini, Ohi Omoidžuanfo, Seku Sanogo, Aksel Bakajoko i Filipo Falko, ali neće svi ostati na "Marakani".

Terzić je već poručio da se sa Bakajokom traži rešenje za raskid ugovora, Filipo Falko bi mogao da se vrati u Italiju, dok su još i Ohi i Pičini na "klimavim nogama". Zbog situacije na desnom beku Italijan bi mogao da ostane, dok u Zvezdi ne kriju da za Norvežanina ima ponuda, navodno iz SAD, i da će ih razmotriti.

Izvor: MN Press

Situacija je problematična i sa Sekuom Sanogom koji se naljutio posle odluke Stankovića da ga ne koristi u finalu Kupa Srbije, tako da nije siguran da će produžiti ugovor koji mu ističe krajem kalendarske godine.

Šanse za to su umanjene nakon što je Sanogo video da je Zvezda dovela Kangvu, i da se raspituje još i za Edmunda Ada iz Šerifa, tako da postoji mogućnost da Zvezda "rotira" zadnje vezne ovog leta. Izgubili bi na sigurnosti koju donosi Sanogo, ali bi isto tako veznom redu bila udahnuta nova energija koju donosi mladi fudbaler iz Gane.

Gelor Kanga i El Fardu Ben imaju srpske pasoše i ne računaju se u strance. Ista situacija je i sa Aleksandrom Dragovićem i Rišairom Živkovićem.

Njegovog zemljaka Osmana Bukarija takođe prate u Zvezdi, koga neće biti lako dovesti iz Genta, međutim možda je i to lakše nego situacija sa Lazarom Ranđelovićem iz Olimpijakosa, primarnog metom na desnom krilu.

Grci traže čake 3.000.000 evra za srpskog fudbalera, pa će zbog toga Zvezda možda morati da se okrene inostranom rešenju, pošto bolje i jeftinije domaće - ne može da pronađe. Slično je i na pozicijama štopera i napadača gde takođe nema dovoljno kvalitetnih igrača sa srpskim pasošem koji bi mogli da dođu na "Marakanu", tako je je Zvezda vrlo pažljivo pratila situaciju na tržištu u Rusiji gde zbog političke situacije igrači lakše odlaze.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Već neko vreme spominje se brazilski defanzivac Rodrigao iz Sočija, koji pokušava da dobije "čiste papire", a iz istog tima prate i kolumpijskog špica Matea Kasijeru, koji je imao izvrsnu sezonu, preneo je "Mozzart Sport".

Bivši fudbaler Ajaksa je letos stigao iz Belenenšeša za milion evra, a vratio je klubu sa 14 golova i šest asistencija za samo 22 meča. Njegova cena skočila je najmanje pet puta, ali se u Zvezdi nadaju da bi 25-godišnjaka mogli da dobiju na popustu, dok sigurno neće štedeti ako ode Ohi Omoidžuanfo.

U svakom slučaju to su četiri vrlo ambiciozne "bombe" Zvezde i verovatno će neke od njih morati da zaboravi zbog pravila o strancima, osim ako Sanogo ne dobije srpski pasoš ili većina inostranih igrača ne napusti klub ovog leta.

Ili ako Zvezda uđe u zavrzlamu sa strancima...