NEPRIJATNO

KOJI STE VI TO SELEKTOR!? O KOME SE RADI? Bivši reprezentativac BiH "rešetao" Peteva u studiju, imao je MNOGO pitanja

Autor Milutin Vujičić

Ervin Zukanović imao je mnogo pitanja za selektora Bosne i Hercegovine.

Izvor: BHT/Screenshot

Od kada je Ivajlo Petev seo na klupu Bosne i Hercegovine u janauru 2021. godine, posle mnogo kontroverzi, nalazi se na meti kritika, vrlo često i bez obzira na rezultate koje beleže "zmajevi".

Tako je i posle pobede BiH nad Rumunijom (1:0) u drugom kolu Lige nacija bilo dosta komentara na račun Peteva, pre svega jer je na klupi ostavio Džeka i Pjanića, tako da ga je u studiju posle utakmice u Zenici pošteno "izrešetao" bivši reprezentativac ove zemlje.

U pitanju je Ervin Zukanović, koji je za "zmajeve" igrao od 2012. do 2019. godine i skupio 38 nastupa, a bio je vrlo kritički nastrojen prema selektoru koji dolazi iz Bugarske.

Čestitao mu je na pobedi, a onda...

"Ono što mene zanima, a pratio sam od kada ste tu, u ove skoro dve godine, zanima me zašto je došlo do ovakvog stagniranja? Jednostavno, ne napredujemo i koji je uzrok tome?", rekao je Zukanović kome je selektor BiH odgovorio da je bilo dosta dobrih stvari i da se oni trude da iz meča u meč budu bolji.

Poručio je i da je njegova trenerska filozofija da svi deluju "kao ekipa", ali je Zukanović insistirao na nešto preciznijem odgovoru na to pitanje.

"Dobro, ali zanima me jedna stvar. Znamo da se mi borimo i pokušavamo, ali mene zanima jedna vaša stvar. Šta očekujete od igrača? Ne vidim plan, ne vidim viziju vaše igre, koji ste vi selektor?O kom selektoru se radi? Kada se pogledaju sve ekipe, mi uvek dobro analiziramo protivnike, ali mene zanima naša reprezentacija. Koja je naša filozofija, šta mi želimo? Koja je vaša ideja, koncept?", naveo je Zukanović i potom čuo odgovor:

"Moja ideja je da izgledamo kao ekipa i mislim da su momci to ranije pokazali. Ja sam i ranije rekao da se dobre stvari brzo zaboravljaju i da se uvek kopaju negativne stvari i svestan sam da imamo još puno stvari da poboljšamo."