Neverovatan je!

LUKA MODRIĆ JE NEDODIRLJIV! STRAŠAN REKORD HRVATSKOG FUDBALERA: Iz bivše Jugoslavije niko mu nije ravan!

Autor Dušan Ninković

Lista pet fudbalera sa najviše nastupa u Ligi šampiona poreklom iz zemalja koje su nekada činile Jugoslaviju veoma je zanimljiva, a na njoj dominira Luka Modrić.

Izvor: Profimedia

Kakva je karijera iza Luke Modrića! Sjajni hrvatski fudbaler danas je produžio ugovor sa Realom iz Madrida i u tom klubu će ostati još jednu sezonu, a nema sumnje da će i u njoj ispisivati istoriju.

Dobitnik Zlatne lopte i petostruki šampion Evrope sa Madriđanima rekorder je po broju nastupa u Ligi šampiona kada bi se gledali samo učinci igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Na toj listi njegova prednost je veoma ubedljiva...

Prate ga dvojica bivših fudbalera, pa će momak koji je svojevremeno bio glumac u dokumentarnom filmu nastaviti da uvećava razliku u narednoj sezoni. Da ga pristižu mogu fudbaleri koji su četvrti i peti na ovoj listi, ali pitanje je da li će oni igrati na visokom nivou naredne sezone!

Ovako izgleda lista:

5. Miralem Pjanić - 83 utakmice

Izvor: MN Press

Nastupajući za Lion, Romu, Juventus, Barselonu i Bešiktaš reprezentativac Bosne i Hercegovine sakupio je čak 83 meča u Ligi šampiona! Iako poslednjih godina njegova karijera nije na pravom putu, pa se mučio u Torinu, Barseloni i Istanbulu, od Miralema bismo mogli da vidimo još neki nastup u eliti.

Zapravo, Pjanić ima lepu šansu da na listi prestigne sve fudbalere sem kapitena reprezentacije Hrvatske.

4. Ivan Rakitić - 85 utakmice

Šansu da napreduje ima i Ivan Rakitić, koji je u prethodnoj sezoni nosio dres Sevilje. Taj tim je izborio mesto u Ligi šampiona i naredne sezone, ali je pitanje kakvu će ulogu imati iskusni vezni fudbaler. njemu se minutaža smanjivala u finišu sezone, iako ima još dve godine ugovora sa španskim timom.

Najveći deo njegove karijere vezan je upravo zua španske ekipe. tokom prvog mandata u Sevilji upoznao je suprugu, sa Barselonom beležio najveće uspehe i osvojio Ligu šampiona, a sada polako privodi kraju karijeru u omiljenom gradu.

3. Dejan Stanković - 87 utakmica

Izvor: Profimedia

Jedini srpski fudbaler na ovoj listi želi da i naredne sezone nastupi u Ligi šampiona, ali ovog puta u novoj ulozi. Dejan Stanković je na klupi Crvene zvezde osvojio dve duple krune i evropska elita bila bi prava nagrada za te dobre rezultate. Pred njim će biti dva kola kvalifikacija, ali eventualni nastupi u grupnoj fazi neće se računati.

Stanković će ostati na 87 mečeva, koji je zabeležio tokom četiri sezone u Laciju i sedam u Interu. Sa timom iz Milana je 2010. godine stigao i do trofeja u ovom takmičenju!

2. Hasan Salihamidžić - 88 utakmica

Samo jednu utakmicu više od Stanković ima nekadašnje vihorno krilo Bajerna iz Minhena. Hasan Salihamidžić je trenutno sportski direktor u tom klubu i vodi veliku borbu oko ostanka Roberta Levandovskog u klubu, a u igračkim danima koji su davno iza njega na terenu se borio u četiri dresa.

Igrao je za Hamburg, Juventus, Bajern i Volfsburg, a kao i još četvorica igrača sa ovog spiska bio je prvak kontinenta!

1. Luka Modrić - 107 utakmica

Izvor: Profimedia

Zlatna lopta, pet titula namenjenih šampionu kontinenta, povremeno i kapitenska traka u Real Madridu... Impresivno. Tu je i čak 107 nastupa u Ligi šampiona, a nema sumnje da će ih biti još u narednoj sezoni.

Možda i poslednjoj u karijeri najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i jednog od najboljih Balkanaca koji su ikada šutnuli loptu. Davno je istakao da želi u penziju iz Realovog dresa, a naredno leto moglo bi da bude prilika za to.

Taman da malo "podeblja" ovaj rekord i lestvicu postavi još više.