PODRŠKA!

GARANTUJEM OFANZIVAN I VRHUNSKI PARTIZAN: Iliev veruje u superiornog Stolicu - "Fudbalska Srbija je oduševljena!"

Autor Nebojša Marković

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev pružio je podršku novom šefu stručnog štaba Iliji Stolici.

Izvor: MN Press

Otišao je Aleksandar Stanojević, a Partizan je konačno dobio njegovog naslednika na mestu trenera. Pored brojnih imena koja su se pominjala, na kraju je izbor spao na Iliju Stolicu.

Novi trener crno-belih predstavljen je u četvrtak u Humskoj, a tom prilikom je i sportski direktor Partizana Ivica Iliev bio pun hvale za novog šefa struke vicešampiona Srbije.

Nakon što su se po medijima pominjala imena Marka Nikolića, Aleksandra Vukovića, Marka Simonea, Sava Miloševića, pa čak i Andree Pirla, u Humsku je stigao nekadašnji trener Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije.

A Iliev veruje da je baš on pravi izbor.

"Raduje me što je fudbalska Srbija prezadovoljna, što je naš izbor da za novog trenera Stolica. Čovek koji se ugradio u titulu 2015. godine (kao deo stručnog štaba Zorana Milinkovića), jednim delom doneo titulu 2017. godine (kao trener Voždovca pobedio Zvezdu), napravio revoluciju u srpskom fudbalu kad se pojavio i neko ko je poslednjih pet, šest godina bio jedan koji se vezivao za funkciju prvog trenera", počeo je Iliev sa hvalospevima na račun Stolice.

Reči sportskog direktora podsećale su na čuvenu izjavu "ja garantujem za ovog dečka", upućenu Ognjenu Ožegoviću kada je dolazio u Partizan, a upitan da li tako nešto može da garantuje i za Stolicu, Iliev je imao šta da kaže.

"Tu rečenicu sam hteo da izgovorim 2017. godine (kad je Partizan za naslednika Marka Nikolića izabrao Miroslava Đukića), ali sam je stavio na pauzu. Mogu samo da kažem sa sam godinama i ja iskusniji. Naš ponovni susret je povoljan za Partizan. Iskreno verujem u ovo, želim da veruju i navijači. Nekoliko puta smo se mimoišli kad je delovalo da je govoto. Razlog je ovaj trenutak: vreme je da nas dvojica zajedno predvodimo Partizan. Garantujem vrhunski i ofanzivan fudbal, a verujem da će i rezultati pratiti takvo opredeljenje."

Iliev se nije libio da istakne koliko visoko mišljenje ima o novom treneru Partizana.

"Mogu da kažem da je Stolica i 2017. bio moj prvi pik. Fubdalskim znanjem je superiorniji od mnogih, njegov trenerski talenat je na nivou najvećih. Razlog što je sad ovde je što je shvatio i sve nas, prevashodno mene, ubedio da je najbolje rešenje za Partizan. Potencijal je stavio u službu kluba i zato sam ubeđen u plodonosnu saradnju."

Na kraju, sportski direktor crno-belih kaže da će sada početi sa napornim radom na dovođenju pojačanja.

"Nismo želeli, a možda smo mogli, da reagujemo na tom polju do dolaska novog trenera. Ika od svakog igrača može da izvuče maksimum. Imamo dosta posla. Čeka nas pakleno leto. Da li ćemo i kad uspeti da završimo šta želimo? Hteli bismo da to bude ne danas, nego juče. Radićemo maksimalno posvećeno, imamo iste ideje", poručio je Ivica Iliev.