Uživo

SRBIJA POKAZALA MOĆ I OSVOJILA ŠVEDSKU: Piksi je oživeo Luku Jovića, Orlovi dominirali ceo meč!

Nakon tri kola reprezentacija Srbije ima šest bodova i boriće se za prvo mesto u grupi Lige nacija.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije savladala je na gostovanju Švedsku i stigla do druge pobede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija! Strelac jedinog gola za naš tim bio je Luka Jović, koji je u samom finišu prvog dela meča postavio konačnih 1:0 za Srbiju!

Trijumf ekipe Dragana Stojkovića sasvim je zaslužen, jer je reprezentacija Srbije tokom čitavog susreta bila bolji rival u Stokholmu. Pored Jovićevog gola propušteno je još nekoliko dobrih šansi, a navijače Srbije može da raduje povratak u pravu formu napadača Reala koji je pogodio na drugom meču u nizu.

Od samog starta meča Srbija je preko Tadića i Lazovića pretila na desnoj strani terena, a ubrzo se na suprotnoj strani priključio agilni Aleksa Terzić, koji je odigrao odličan meč u reprezentativnom dresu. Nagrada za bolju igru u prvom delu, ali i kazna za dva promašaja Švedske stigla je u 47. minutu. Tadić je centrirao iz kornera na drugu stativu, Pavlović spustio loptu, a Jović je zakucao u mrežu domaćeg tima!

Bilo je lepo gledati fantastično uigranu akciju srpskog tima, a šteta što dobra igra u nastavku nije krunisana još nekim pogotkom.

Lepih poteza je bilo - pre svega Tadića i Milinković-Savića, mada se fudbal večeras u Stokholmu igrao i rezervistima Radonjiću i Kostiću...

Naredni meč u Ligi nacija Srbija će u nedelju uveče igrati protiv Slovenije, na gostujućem terenu.

22:50

Sledeći meč!

Reprezentacija Srbije tokom ovog okupljanja ima još jednu obavezu! U nedelju će nacionalni tim naše zemlje gostovati u Sloveniji i imati priliku da upiše treću pobedu u nizu, protiv ekipe koju su savladali pre samo nekoliko dana u Beogradu.

Susret Slovenije i Srbije igra se u nedelju od 20:45.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:41

KRAJ MEČA!

Srbija je golom Luke Jovića iz drugog minuta nadoknade prvog dela meča savladala Švedsku u Stokholmu.

Pogledajte detalje sa meča na kojem je naš nacionalni tim tokom čitavog susreta dominirao protiv izuzetno kvalitetnog rivala:

22:39

90. minut - Još 3 minuta!

Počela je nadoknada u Stokholmu!

22:34

85. minut - Kostićev šou!

Ušao je krilni fudbaler Ajntrahta i napravio pometnju po levom boku. Mnogo energije Filipa Kostića koji je zaslužan za nekoliko ozbiljnih napada našeg tima.

22:27

78. minut - Izmena!

Neobična promena u reprezentaciji Srbije, umesto Luke Jovića na terenu je Saša Lukić. Sada će kapiten Tadić biti najistureniji igrač Piksijevog tima. Takođe, Stefan Mitrović je zamenio Strahinju Pavlovića.

Izvor: MNPress

22:22

72. minut - Jović!

Pozicija je bila dobra, ali šut nije! Strelac jedinog gola na meču nije se dobro namestio i njegov udarac je završio visoko iznad prečke.

22:18

70. minut - Izmena!

Još jedna promena u reprezentaciji Srbije.

Uroš Račić ulazi umesto Filipa Đuričića, što znači da će Sergej dobiti nešto ofanzivniju ulogu u poslednjih dvadesetak minuta meča.

22:12

63. minut - Piksijeve izmene!

Dvostruka promena u reprezentaciji Srbije i to na bekovskim pozicijama.

Aleksa Terzić i Darko Lazović su ustupili mesto Filipu Kostiću i Nemanji Radonjiću, a nacionalni tim bi sa njima na terenu trebalo da bude brži i agresivniji, posebno u napadima.

Izvor: MNPress

22:10

61. minut - Odbranila se Srbija!

Ozbiljna je ovo bila prilika za Šveđane!

Prvo je Strahinja Pavlović na ivici kaznenog prostora prekinuo jedan veoma opasan napad i za to dobio žuti karton, a zatim reprezentativci Švedske iz dva pokušaja nisu uspeli da pogode okvir Mitrovićevog gola.

22:03

Pogledajte gol Srbije!

Ovako je Luka Jović doneo prednost reprezentaciji!

Švedska - Srbija 0:1, Jović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:00

51. minut - Đuričić!

Prilika za dobar udarac sa dvadesetak metara, nakon lepog napada Srbije, ali je Filip Đuričić uputio slab udarac ka Robinu Olsenu.

Izvor: MNPress

21:59

50. minut - Srbija blista!

Fantastično izdanje Darka Lazovića na jednoj i Alekse Terzića na drugoj strani terena. Ofanzivni bekovi srpskog tima konstantno napadaju prostor i stvaraju višak, što je veliki problem Šveđanima.

Ekipa Srbije je i na početku drugog dela meča opasnija po gol rivala.

21:55

46. minut - NASTAVLJAMO!

Nije bilo promena na poluvremenu, pa meč nastavljaju igrači koji su i završili prvi deo susreta.

21:54

Mitrova najava meča!

Poslušajte šta je napadač Srbije, koji meč propušta zbog žutih kartona, rekao pre početka utakmice:

Aleksandar Mitrović pred Švedska - Srbija
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:45

Koliko njemu ovo znači!

U Realu retko dobija priliku da igra i tokom sezone je postigao samo jedan pogodak za tim iz Madrida, ali kod Piksija...

Već je Luka Jović govorio da mu poverenje selektora mnogo znači, a vratio je za minute na terenu golovima protiv Slovenije i Švedske!

21:37

47. minut - JOVIĆ!

Srbija vodi! Fantastična akcija nakon kornera. Dušan Tadić je centrirao i pronašao Strahinju Pavlovića, koji je bio najviši u skoku na drugoj stativi. Vratio je loptu na peterac, a tamo je Luka Jović bio spreman da zatrese mrežu Švedske.

21:35

45. minut - Šansa Šveđana!

Velika šansa za švedsku reprezentaciju. Kajuste je ušao u kazneni prostor i dobro pronašao Klaesona, ali napadač domaćeg tima nije uspeo da savlada Marka Dmitrovića.

21:33

43. minut - Tadić!

Sjajno je kapiten Srbije centrirao iz prekida sa desnog boka, Nikola Milenković nije stigao da skrene loptu u gol, a ona je prošla tek nekoliko centimetara pored gola Robina Olsena. Još jedna pretnja Šveđanima.

21:31

40. minut - Izmena Šveđana

Joakim Nilson ne može da nastavi meč i zato će pre poluvremena napustiti teren. Umesto njega igraće Edvin Kurtulus, momak koji je poreklom iz Prizrena. On je ranije u karijeri nosio dres mlade reprezentacije samoproglašenog Kosova, ali se kasnije opredelio za Švedsku.

21:25

35. minut - Makazice Sergeja!

Uigrana akcija Tadić - Jović - Milinković-Savić završena je pokušajem makazicama ofanzivca Lacija, ali je nakon šuta zakačio kopačkom i defanzivca Švedske koji ga je čuvao u toj situaciji. Reč je o Nilsonu, jednom od štopera švedske reprezentacije.

Izvor: MN Press

21:23

33. minut - Jović!

Sjajno se snašao Dušan Tadić i loptu doturio u kazneni prostor do Luke Jovića, ali je udarac napadača Real Madrida nakon bloka završio u korneru. Još jedan udarac iz ugla koji nismo uspeli da pretvorimo u ozbiljnu priliku za gol.

21:21

31. minut - Kvakva kontra Srbije...

Trčao je Filip Đuričić preko skoro polovine terena, ali mu je na ivici kaznenog prostora ponestalo snage. Uspeo je fudbaler Sasuola da izbori korner, ali ga Srbija nije pretvorila u šansu za gol.

21:19

SRBIJA IMA PODRŠKU!

Pogledajte kako izgledaju tribine stadiona u Stokholmu, gde su i brojni navijači naše reprezentacije!

21:16

25. minut - Šveđani se oslobađaju!

Popušta pritisak reprezentacije Srbije, a Švedska je u 19. minutu susreta propustila svoju najbolju priliku. Milenković se okliznuo, ali je šut u toj situaciji otišao pored gola.

21:05

MITROGOL JE BOG!

Iako Aleksandar Mitrović večeras neće igrati, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda Bojan Đorđić pokazao je koliko ceni napadača Fulama. Đorđić je pred kamerama zapevao o najboljem strelcu naše reprezentacije.

Izvor: MN Press

20:59

10. minut - Odlični napadi Srbije!

Sjajno sarađuju Dušan Tadić i Darko Lazović na desnoj strani našeg napada, a baš na tom delu terena napravili smo do sada najviše problema Šveđanima. Nekoliko sasvim solidnih pokušaja da se priđe golu Olsena došlo je sa te strane.

Izvor: MN Press

20:50

1. minut - Srbija ima napad!

Meč u Stokholmu je počeo, a naš nacionalni tim će imati priliku da prvi organizuje napad!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
20:40

Ko pobeđuje?

Kakav ishod meča Švedska - Srbija očekujete?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

20:35

Dosadašnji mečevi!

Švedska i Srbija su do sada odigrala dva meča, a oba su bila prijateljska.

Prvi meč odigran je početkom 2009. godine na stadionu Partizana, a reprezentacija Srbije je golovima Nikole Žigića i Boška Jankovića savladala Šveđane (2:0). Revanš je usledio tri godine kasnije u Stokholmu, kada su Šveđani bili bolji (2:1).

Golove na drugom meču postigli su Ola Toivonen i Zlatan Ibrahimović sa penala za domaći tim, odnosno Neven Subotić za Srbiju.

20:25

Zašto Mitrović ne igra?

Aleksandar Mitrović nije u startnoj postavi, ali ni na klupi Srbije. Razlog za to je poznat već nekoliko dana, najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima sakupio je dva žuta kartona u prva dva meča i zbog toga propušta gostovanje.

To ga nije sprečilo da sa timom putuje u Švedsku, pa će večeras biti najveća podrška ekipi.

Izvor: MN Press

20:10

Sve što treba da znate!

Pročitajte najavu večerašnjeg susreta koji će u Stokholmu igrati Švedska i Srbija.

19:55

Put kojim će proći Srbija!

Za manje od sat vremena, kroz ovaj tunel će reprezentativci naše zemlje, predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem, izaći na megdan Šveđanima.

19:50

Još jednom, Srbija!

Ovako izgleda startna postava našeg tima za večerašnji meč:

19:45

Rezervisti!

Švedska: Linde, Rine, Sundgren, Isak, Forsberg, Hrgota, Ćelstrem, Papajanopulos, Kurtulus, Đokeres, Gudmundson, Niman

Srbija: V. Milinković-Savić, Rajković, Mašović, Eraković, Ilić, Radonjić, Jovanović, S. Mitrović, Lukić, Kostić, Račić, Grujić

19:40

Sastav Švedske!

Selektor Jan Anderson opredelio se za sledećih 11 igrača:

ŠVEDSKA: Olsen - J. Anderson, Nilson, Ekdal, Augustinson - Svanberg, Kajuste, K. Olson - Elanga, Kuason, Klason

19:25

SASTAV SRBIJE!

Za ovih 11 fudbalera odlučio se Dragan Stojković Piksi!

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Veljković, Pavlović - Lazović, Gudelj, S. Milinković-Savić, Terzić - Tadić, Đuričić - Jović.

Izvor: UEFA.com/printscreen
19:10

Srbi u Stokholmu!

Reprezentativci Srbije juče su stigli u glavni grad Švedske, pogledajte njihov dolazak:

19:00

Bizarna situacija kod Šveđana!

Zbog povreda koje su pogodile igrače iz poslednje linije tima, selektor je naknadno pozvao Sotiriosa Papajanopulosa, a iskusni defanzivac prekinuo je odmor u Grčkoj kako bi stigao u tim.

Njegova devojka nije bila baš srećna zbog toga, ali... Pročitajte više o Papajanopulosovom prekinutom odmoru!

18:45

Nišava!

Selektor Stojković i brzonogi Nemanja Radonjić pronašli su i u glavnom gradu Švedske reku koja ih podseća na rodno mesto. Dvojica Nišlija su, šetajući pored reke Nordstrem, uočili sličnosti sa voljenom Nišavom.

Reka Nordstrem inače spaja jezero Melaren i Baltičko more, a grad deli na severni i južni deo.

18:30

Protiv Norvežana i Slovenaca!

Prisetite se najboljih detalja sa prva dva meča u Ligi nacija!

Ovako je Srbija poražena od Norveške...

Srbija - Norveška 0:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

...a ovako bila uspešnija od Slovenije.

Srbija - Slovenija 4:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV
18:20

Drugi meč u Ligi nacija!

Usledila je reakcija reprezentacije Srbije i pravi odgovor na poraz od Norvežana. Rutinski je na istom mestu savladana Slovenija (4:1), a golove za nacionalni tim postigli su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Luka Jović i Nemanja Radonjić.

Prisetite se tog meča:

18:10

Prvi meč u Ligi nacija!

Srbija je na otvaranju ovog izdanja Lige nacija pred svojom publikom - a bilo je malo navijača u Beogradu, poražena od Norveške. Jedini strelac bio je Erling Holand, koji je zatresao mrežu našeg tima u prvom delu meča.

Podsetite se detalja sa tog susreta:

17:55

Sa lica mesta!

Ovako izgleda stadion na kojem će večeras igrati Srbija!

17:45

DOBRO VEČE!

Ostanite uz MONDO, od 20:45 ćemo pratiti tekstualni prenos meča Švedska - Srbija u okviru Lige nacija.

Ukratko

  • Švedska - Srbija 0:1
  • Luka Jović pogodio
  • Srbija dominira ceo meč
učitaj još +