ČARKE!

ŠVEĐANI NAPALI SRBE SA ZASTAVAMA, ČULO SE "KOSOVO JE SRCE SRBIJE": Pogledajte incident uoči meča "orlova" u Stokholmu!

Autor Milutin Vujičić

Napali su kolonu sa srpskim navijačima koji su nosili zastave i pevali patriotske pesme.

Izvor: instagram/screenshot/nsuzivo.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije imala je sjajnu podršku na gostovanju u Švedskoj pošto je veliki broj naših iseljenika došao na stadion u Stokholmu kako bi bodrio "orlove", čak bismo rekli da je navijanje bilo i glasnije nego u Beogradu!

Navijači su se čuli tokom čitave utakmice, zbog čega ih je pohvalio selektor Dragan Stojković, a ostali su i na kraju da pozdrave fudbalere nakon pobede Srbije (1:0) golom Luke Jovića. Sada se pojavio snimak uoči meča na kome se vidi da je došlo do manjeg incidenta.

Tokom dolaska srpskih navijača na stadion, došlo je do koškanja i manjeg napada švedskih navijača na Srbe, pošto im je očigledno zasmetalo što kroz grad paradiraju sa srpskim zastavama.

Nekoliko navijača Švedske krenulo je da šutira srpske navijače, a policija je bila u blizini i sprečila je incidente.

Nakon ovog incidenta srpski navijači su počeli da skandiraju "Kosovo je srce Srbije" i mirno su se uputili ka stadionu na kome su "orlovi" ostvarili važnu pobedu u Ligi nacija. Nije poznato da li su možda baš zbog ovih reči navijači Švedske napali kolonu u kojoj su bili srpski simpatizeri.

Podsetimo, skandiranje "Kosovo je srce Srbije" čulo se i u toku same utakmice na kojoj je bilo više od hiljadu srpskih navijača koji su u dobrom delu meča nadjačali i domaćine.

Pogledajte snimak!