Završeno!

BOMBA U BANJALUCI - LALATOVIĆ DONEO REPREZENTATIVCA BIH: Sarajevu donosio titule, a iz Azije se vraća u Borac!

Autor Dušan Ninković

Prvo pojačanje tima iz Banjaluke je Benjamin Tatar, a ovaj potpis pokazuje šampionske ambicije klube u narednoj sezoni.

Izvor: Youtube/FUTVBOL/printscreen

Nakon što je stigao u Borac, Nenad Lalatović je počeo da zavodi red u Banjaluci. samo šest dana nakon što je klub produžio ugovor sa bivšim igračem Partizana, Lalatović je odlučio da mu Luka Cucin nije potreban za narednu sezonu. Umesto njega, ali i još nekih igrača, stižu pojačanja.

Banjalučki tim već je doveo prvo u nizu. Reč je o Benjaminu Tataru (28), svojevremeno jednom od najboljih igrača Premijer lige BiH i povremenom reprezentativcu te zemlje!

Tatar je do velike scene stigao nakon igranja za brojne niželigaše, a punu afirmaciju dobio je u bordo dresu Sarajeva.

Za vreme provedeno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine stekao je status jednog od najboljih fudbalera Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dve šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nakon što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana vraća se na premijerligaške terenu i po levom krilu špartaće u dresu FK Borac.

"Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uveren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve", poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsednik FK Borac.

Benjamin Tatar je u karijeri obukao i nacionalni dres te je za "zmajeve" odigrao četiri utakmice.