KAZNITE IH!

SKANDAL! MAPA VELIKE ALBANIJE I PAROLA UČK U TIRANI: Bruka na stadionu na kome se igralo UEFA finale! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Albanski navijači napravili su novi skandal i to na meču Lige nacija protiv Izraela. Istakli su mapu Velike Albanije i UČK parolu.

Izvor: YouTube/Albanians Do It Better/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Albanije poražena je u Tirani od Izraela u Ligi nacija nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu (1:2), međutim taj meč se neće pamtiti po golovima nego po velikom skandalu domaćih navijača.

Dok se u Tirani intonirala himna Albanije, domaći navijači su istakli veliki transparent sa karikaturom Albanca, deluje urađenog po ugledu na crtanog junaka Barta Simpsona iz serije "Simpsonovi", koji gleda televiziju na čijem je ekranu istaknuta karta Velike Albanije.

Sve je napravljeno da izgleda kao da je u pitanju uključenje u TV program tokom kog je pokazana mapa Velike Albanije, a iznad karte napisano je "Ujedinjene Države Albanije".

Takođe, iznad karikature objavljena je i poruka na albanskom "Besa, Bese, Besen Ta Kan Dhene", što je inače slogan koji se vezuje za UČK. U slobodnom prevodu moglo bi da se prevede kao "dajem obećanje", što je uz pomenutu karikaturu jasno na šta se odnosi.

Zbog ovoga utakmica u Tirani nije prekidana, niti je do sada "odjeknulo" u medijima, a sve je organizovano na stadionu na kome se pre samo nekoliko dana igralo finale UEFA Konferencijske lige.

Ovo nije prvi put da Albanci prave skandal ili šalju političku poruku na utakmici, pa ostaje da se vidi da li će sada biti kažnjeni.