SVE ILI NIŠTA

HIT - IGRAJU BARAŽ ZA MUNDIJAL I PROGLASILI DRŽAVNI PRAZNIK: Neće ići na posao, jer tog dana cela nacija sanja Katar!

Autor Nebojša Marković

Vlada Perua je odlučila da ponedeljak 13. jun bude neradan dan.

Izvor: Profimedia

Srbija se pre gotovo sedam meseci plasirala na Svetsko prvenstvo i svi nestrpljivo očekuju početak turnira u Kataru. Ali još uvek se čekaju dve selekcije koje će naredne sedmice obezbediti mesto na završnom turniru.

Jedna od tih ekipa mogla bi da bude selekcija Perua i u toj zemlji su odlučili da proglase državni praznik na dan odlučujuće utakmice!

Vlada Perua objavila je da će ponedeljak 13. jun u toj zemlji biti neradan dan za sve javne službe i zaposlene u javnom sektoru. Razlog je činjenica da će tog dana (20.00 časova) Peru igrati u Kataru odlučujući meč protiv Australije u borbi za mesto na Mundijalu.

Radi se o interkontinentalnim kvalifikacijama, a kako se igra samo jedna utakmica, peruanska vlada želi da ovim potezom oživi nacionalni duh i omogući svim Peruancima da u društvu mogu da gledaju meč.

Po tamošnjem lokalnom vremenu, meč se igra u 13.00 časova, a iz privredne komore Perua navode da bi ovakva odluka mogla loše da utiče na ekonomiju države koja je ionako u velikoj krizi.

"Ne slažem se. Mi smo optimistična vlada i smatramo da će pobeda Perua i odlazak na Svetsko prvenstvo reaktivirati ekonomiju zemlje i podići duh nacije. Vidimo ovo kao priliku za jačanje nacionalnog identiteta i zajedništva", poručio je ministar kulture Perua Alehandro Salas.