NIJE KOPAČKA U LICE

FERGUSON JE BEKAMA NATERAO NA NAJVEĆE PONIŽENJE: Legenda otkrila BLAM iz svlačionice - "Nisam to mogao više da krijem!"

Autor Nebojša Marković

Dejvid Bekam je otkrio anegdotu iz svlačionice Mančester junajteda, a koja se tiče neponovljivog sera Aleksa Fergusona.

Izvor: Profimedia

Dejvid Bekam je promenio istoriju fudbala. Nekadašnji igrač Mančester junajteda i Real Madrida je redefinisao značenje reči "superstar", pošto je postao podjednako prepoznatljiv i van fudbalske sfere.

Već dugi niz godina je u penziji, ali i dalje je svetski popularan. Sada je otkrio priču iz svojih igračkih dana i sukob sa serom Aleksom Fergusonom koji mu je teže pao i od kopačke koju je od legendarnog Škota dobio u lice!

Poznata je već odavno ta priča iz 2003. godine, kada je Ferguson u svlačionici Mančester junajteda iz besa šutnuo kopačku, a ona potom odletela pravo u lice engleskog fudbalera.

Bila je to kap koja je prelila čašu i posle toga je postalo jasno - Bekam odlazi u Real Madrid i niko i ništa ga ne mogu zadržati u Mančesteru. No, sada je Bekam otkrio još jednu situaciju koju je imao sa Fergusonom.

U nedavnom intervjuu sa bivšim saigračem Gerijem Nevilom, Bekam je govorio o pikanterijama iz svog života. Popularni "Beks" je često krasio naslovnice novina zbog svojih čestih promena frizura, a neke od njih bi verovatno i danas želeo da zaboravi.

Kao svoju najgoru frizuru proglasio je popularnu "mohavku", koju je nosio pre ravno 22 godine. Upravo zbog nje je Bekam pretrpeo možda i najveće poniženje u karijeri, veće i od one kopačke koja je završila na njegovom licu.

Bekam se bio spremio za finale Komjuniti šilda 2000. godine, a kada je Ferguson video kakvu frizuru njegov igrač ima - naterao ga je da se ošiša u svlačionici, pred svima. Slično kao što je radio i sa Luisom Sahom.

"Najgora frizura? Verovatno mohavka. Trajala je dok je šef nije video. Naterao me je da je obrijem u svlačionici", počeo je Bekam.

"Na trenizima sam nosio kapu i nekako sam je krio, ali kad je došlo vreme za utakmicu, morao sam da skinem kapu. Ferguson je video frizuru i rekao mi da je obrijem, morao sam da ga poslušam...", otkrio je Dejvid Bekam.