ŠTETA

SRBIJO, POSLE OVOGA NEMAMO PRAVA NA KIKS: Orlovi dobili lošu vest - ZVER rastrgla Šveđane, odmaklo nam prvo mesto!

Autor Nebojša Marković

Norveška je savladala Švedsku po drugi put u nedelju dana, a čovek odluke u ubedljivoj pobedi bio je Erling Holand.

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije je možda u četvrtak dobila dobru vest, kada je Slovenija uspela da remizira protiv Norveške u Ligi nacija i tako omogući "orlovima" da se približe prvom mestu u grupi 4 u okviru B divizije.

Ali ovog puta takvih vesti nije bilo - Norveška je po drugi put uspela da savlada Šveđane u komšijskom derbiju i učvrsti se na čelu tabele!

Norveška je savladala Švedsku 3:2, a glavna zvezda tog meča bio je, očekivano, Erling Holand. Novi napadač Mančester sitija je dominirao, pošto je sa dva pogotka i asistencijom, bio odgovoran za golove kojima su Norvežani upisali treći trijumf.

Holand je vođstvo domaćem sastavu doneo kada je odlično utrčao ispred svog čuvara i glavom uspeo da matira Robina Olsena. U drugom poluvremenu je tu prednost duplirao iz penala, iskoristivši najstrožu kaznu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Jesu Šveđani smanjili zaostatak kada je Emil Forsberg vratio nadu gostima, ali je ponovo Holand učinio da te nade na potraju. Centaršutom je pronašao na Aleksandera Serlota na drugoj stativi, koji bez problema postavlja rezultat na 3:1.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Do kraja meča je Đokeres u nadoknadi susreta uspeo samo da smanj na 3:2, a posle ove pobede Norveška ima 10 bodova: Ova ekipa sgurno sa prvog mesta odlazi na pauzu u Ligi nacija, pre nego što poslednja dva kola budu odigrana u septembru.

Srbija sa utakmicom manje zaostaje četiri boda i moraće da u nedelju uveče pobedi Sloveniju ne bi li održali korak. A onda će na gostovanju u Norveškoj za tri meseca imati šansu da stignu do prve pozicije. Ona vodi u A diviziju i, još važnije, u drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt