Rastanak!

KRAJ! EMOTIVNA PORUKA PARTIZANOVOG DEFANZIVCA: Odlazi posle šest godina i četiri trofeja - opet bi igrao "Tango smrti"!

Autor Dušan Ninković

Iskusni defanzivac je od 2016. godine bio važan deo svih Partizanovih rezultata.

Izvor: MN Press

Kraj jedne ere u Partizanu! Crno-beli su danas počeli pripreme pod komandom novog trenera Ilije Stolice, a među onima koji su trenirali nije bilo dobro poznatog lica. Iskusni Bojan Ostojić završio je šestogodišnji mandat u crno-belom dresu, a nekoliko sati nakon prozivke oprostio se od Partizana.

Uradio je to na društvenoj mreži instagram, gde je emotivnom porukom pokušao da podseti na najvažnije trenutke koje je proveo kao igrač tima iz Humske.

Pouzdani štoper je tokom prethodnih šest godina bio veoma bitan za igru Partizana, kako ulogom u poslednjoj liniji odbrane na terenu, tako i mentorskim pristupom u svlačionici, gde su pod njegovim nadzorom bili mlađi prvotimci crno-belih.

U mandatu koji je trajao od leta 2016. godine Ostojić je sa Partizanom osvojio jednu titulu i tri Kupa Srbije, a bio je i deo ekipe tokom dva učešća u grupnoj fazi Lige Evrope.

"Došao je i taj dan, iako sam se nadao da će san trajati zauvek, jer biti deo Partizana je ništa drugo nego najlepši san koji fudbaler može da usni i doživi. Srce puca, jer se skupilo toliko i ljubavi i bola, uspomena, radosti, sreće, tuge i sve je duboko urezano kao porodična priča, jer moj Partizan nikada drugačije nisam shvatao sem kao porodicu, kao drugu kuću. Imao sam i imaću zauvek ljubav prema klubu za koji sam dao svoju poslednju kap i ne kajem se nijednog trenutka. Štaviše, kada bih mogao da biram, opet bih sve ponovo bez ustezanja, opet bih u taj 'Tango smrti'. Nisam želeo da priznam da će jednom doći i taj dan, nisam se nadao da će doći kraj, nisam bio spreman da mom klubu, mom Partizanu, kažem zbogom. Za mene je u toj ljubavi uvek bilo prerano za kraj... I, uveren sam, ne samo za mene, već za svakoga ko voli Partizan, bar delićem koliko ga ja volim, a to rečima ne može da se opiše. Hvala svima, navijačima, trenerima, svim mojim saigračima, medicinskom bloku, ljudima u klubu...", napisao je Ostojić u oproštajnoj poruci, a na kraju dodao i nekoliko stihova iz navijačkih pesama:

"Ostavljam vam u amanet kao svi moji prethodnici da se borite za sveti grb, da “izginite” na terenu, a posle kako bude... Hvala ti , hvala ti, crno-bela ljubavi! Jednom Partizan, uvek Partizan!"

Ostojić je rođen u Sevojnu, u kojem je i počeo da se bavi fudbalom. Usledili su Sloboda iz Užica, Radnički Kragujevac, beogradski BASK, Novi Pazar, Voždovac i Čukarički, sa kojim je takođe osvojio Kup Srbije.

Pogledajte njegovu objavu: