U formi su!

HRVATSKA NASTAVILA SA ČUDIMA - MODRIĆ SRUŠIO SVETSKOG ŠAMPIONA: Počelo debaklom, nastavilo se lekcijama u Ligi nacija!

Autor Dušan Ninković

Tri fantastična rezultata Hrvatske u poslednja tri kola Lige nacija.

Izvor: Profimedia

Spektakularna pobeda fudbalske reprezentacije Hrvatske u Ligi nacija!

Predvođeni kapitenom Lukom Modrićem koji je već u petom minutu savladao Majkla Menjana, reprezentativci Hrvatske su se delimično osvetili Francuzima za poraz koji su pre četiri godine doživeli u finalu Svetskog prvenstva. Naravno, značaj mečeva je neuporediv, ali je trijumf protiv aktuelnog šampiona sveta na njegovom terenu stvarno velika stvar.

Ovaj trijumf Hrvata, kao i neki prethodni rezultati Francuske, ogolili su nove probleme u ekipi Didijea Dešana. Jednostavno, francuska selekcija trenutno nije u idealnoj formi, a balans koji je tim imao u Rusiji kao da je nestao u prethodne četiri godine.

U međuvremenu je Kilijan Mbape postao još veća zvezda, a Karim Benzema se vratio u nacionalni tim iz kojeg je bio odsutan zbog skandala koji je napravio. I umesto da budu tandem kakav je i Real Madrid zamišljao da će imati u svojim redovima, njih dvojica jednostavno ne funkcionišu.

Dovija se Dešan, menja formacije i "tumba" vezni red, ali za sada nije kliknulo...

Večeras su Francuzi igrali sa dva klasična napadača, što je napravilo probleme u veznom redu, a rezultat nije donelo. Sa ovakvom igrom, Francusku je teško uvrstiti u najuži krug favorita za osvajanje Mundijala u Kataru za nekoliko meseci. Po trenutnoj formi, možda su ispred njih i Hrvati, koji su se tokom junskog prozora značajno podigli.

Krenulo je traljavo za izabranike Zlatka Dalića, ali su remi protiv Francuza u Splitu, a zatim trijumfi na gostovanjima Danskoj i Francuskoj rezultati za poštovanje. A počelo je debaklom protiv Austrije, u kojem je učestvovao i jedan srpski fudbaler.