32. TIM NA MUNDIJALU!

ONI SU POSLEDNJI UČESNICI SVETSKOG PRVENSTVA: Srbija ih je "tukla", a njih u Kataru čekaju PAKLENI rivali!

Autor Nebojša Marković

Kostarika je uspela da se plasira na završni turnir pobedom protiv Novog Zelanda!

Izvor: Profimedia

U ponedeljak smo saznali da je Australija pretposlednji učesnik Svetskog prvenstva, nakon što su posle penala eliminisali Peru, a sada znamo i ko je konačni, 32. učesnik turnira u Kataru.

Kostarika je uspela da savlada Novi Zeland i tako poslednja "vizira" mesto na najvećoj fudbalskoj smotri!

Ekipa koju je reprezentacija Srbije pobedila na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine golom Aleksandra Kolarova, uspela je da se još jednom domogne završnog turnira. Oni su savladali Novi Zeland u interkontinentalnom plej-ofu - 1:0!

Kostarikanci su slavili golom Džoela Kembela u 9. minutu, što je bio i jedini gol u dva interkontinentalna plej-ofa. Za razliku od prethodnih izdanja kvalifikacija, ovog puta je FIFA odlučila da se igra samo jedan meč za odlazak u Katar.

Štaviše, čudna je odluka bila da se ovi mečevi igraju u Kataru usred leta, kada su u toj zemlji velike vrućine. To je dovelo do remija 0:0 u meču Australije i Perua, a sada je Kostarika jedina uspela da zatrese mrežu u toku regularnog dela meča.

Kostariku sada očekuje učešće na Mundijalu u grupi E, sa selekcijama Španije, Nemačke i Japana. Ovo će im biti peto učešće na Svetskom prvenstvu, a treće uzastopno. Najbolji rezultat im je četvrtfinale iz 2014. godine.