BRIDE OBRAZI

NOĆ PONIŽAVANJA - MAĐARI UNIŠTILI ENGLESKU: Kao nekad Puškaš i drugovi, ovaj rezultat je šokirao CEO SVET!

Autor Nebojša Marković

Ozbiljan debakl su doživeli Englezi - 0:4!

Izvor: Profimedia/PPAUK/Tom Sandberg

Neverovatna noć na u Ligi nacija - Engleska je ponižena kao retko kada. Sve je sećalo na "utakmicu veka" i dane kada je Mađarska bila nesumnjivo jedna od najjačih reprezentacija sveta.

Iako ovo nije sredina 50-ih godina prošlog veka, Mađari su ponovo bili moćni i u Ligi nacija potpuno rasturili tim Gereta Sautgejta - 0:4!

Istina je, Engleska jeste drastično promenila startnu postavu i rešila da pruži šansu nekim igračima koji ranije nisu dobijali previše prilika u nacionalnom timu. Ali neće Englezi imati nijedno opravdanje za šamarčinu koju su pretrpeli.

Mađarska, koju je Srbija u martu relativno rutinski savladala 1:0 u prijateljskom meču, učinila je da Englezima bride obrazi, pošto su golovima Rolanda Šalaija (dva), Žolta Nađa i Danijela Gazdaga ostvarili neočekivano ubedljivu pobedu.

Ovakav rezultat, podsetio je mnoge u Engleskoj na 1953. godinu i legendarnu pobedu Mađarske na "Vembliju", kada su Ferenc Puškaš, Šandor Kočiš i drugovi savladali domaćina 6:3. Nekoliko meseci kasnije je u Budimpešti bilo čak 7:1...

Ovom pobedom, Mađarska je stigla na prvo mesto paklene grupe Lige nacija, pošto su na tabeli ispred Nemaca, Engleza i Italija, i to na samo dva kola od završetka takmičenja.

Za to vreme, i Nemci su ponižavali Italijane u drugom meču ove grupe...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt