Idemo!

SRPSKI KLUBOVI DOBILI RIVALE - NJIH MORATE DA PROĐETE! Čukarički ide u Luksemburg, a Radnički između Malte i Andore

Autor Dušan Ninković

Predstavnici Srbije koji kvalifikacije počinju od drugog kola saznali su ko će im biti rivali.

Izvor: MN Press

Fudbalski klubovi Čukarički i Radnički iz Niša, predstavnici Superlige u kvalifikacijama za Konferencisjku ligu ovog leta, dobili su protivnike za drugo kolo. Tim sa Banovog brda odmah zna ko će im biti rival, dok će nišlije morati da sačekaju rezultat prvog kola.

Beogradski tim će 21. i 28. jula igrati protiv Rasinga iz Luksemburga, dok će protivnik tima sa juga Srbije u istom terminu biti bolji iz meča Gzire sa Malte ili Eskaldesa iz Andore.

Deluje da su oba srpska tima dobro prošla na žrebu i da će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu biti favoriti protiv svojih rivala. Za koeficijente to može biti itekako bitno, jer je srpskom fudbalu veoma važno da bodove osvajaju i ostali timovi koji se plasiraju u Evropu.

Što se tiče rivala srpskih predstavnika u drugoj rundi, Radnički iz Niša će na papiru imati lakši posao.

Predstavnici Malte ili Andore ne beleže impresivne rezultate u evropskim kvalifikacijama, a zanimljivo je da je Radnički već igrao protiv Gzire kada je na klupi Nišlija sedeo Nenad Lalatović - koji će kvalifikacije ove sezone krenuti od prvog kola.

Predstavnik Malte je do Evrope stigao kao četvrtoplasirani tim prvenstva, a u svom sastavu ima čak četvoricu fudbalera iz Hrvatske. Iako su srpski igrači česti na Malti, u timu nema fudbalera iz naše zemlje. Što se tiče predstavnika Andore, njihov tim se uglavnom sastoji od španskih fudbalera.

Prethodne sezone su bili četvrti u domaćem prvenstvu, a dres tima Eskaldes nosi i srpski fudbaler Nikola Žugić, bivši igrač nekoliko portugalskih klubova.

Rival Čukaričkog je tri puta izlazio u Evropu i svaki put je takmičenje završavao u prvom kolu kvalifikacija. Zbog toga ni "Brđani" ne treba da strepe, iako je fudbal u Luksemburgu na višem nivou nego prethodnih godina.

Trener Rasinga je bosanski stručnjak Fahrudin Kuduzović, dok su u timu Demin i Delvin Skenderović, braća koji imaju pasoše Luksemburga i Crne Gore.