OSMO POJAČANJE!

TO JE TO! LALATOVIĆ DOVEO BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Potvrđeno za MONDO - Nekad igrao s Jovićem, sad stiže u Borac Banjaluku!

Autor Nebojša Marković

Darko Lazić će od iduće sezone nositi crveno-plavi dres.

Izvor: MONDO/Slaven Petković/MN Press

Srpski internacionalac Darko Lazić najnovije je pojačanje tima Borca iz Banjaluke!

Ne prestaju da se ređaju pojačanja timu Nenada Lalatovića, koji će naredne sezone imati praktično potpuno nov tim. Nekadašnji igrač Crvene zvezde stiže u Premijer ligu Bosne i Hercegovine!

Lazić je u prošloj sezoni nosio dres Sarajeva, a nakon isteka ugovora dolazi u Banjaluku, potvrdio je za MONDO potpredsednik Borca Bogoljub Zeljković.

"Sve je dogovoreno sa Lazićem. Ostalo je još da obavi neophodne lekarske preglede nakon čega ćemo potpisati ugovor", rekao je Zeljković za MONDO.

Lazić je na "Koševo" stigao u januaru 2019. godine iz turske Alanje, da bi se vratio zatim u Radnički iz Niša. Ponovo se odlučio za Sarajevo, no na kraju ove sezone postao je slobodan igrač po isteku ugovora.

Inače, Lazić je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi gde je svlačionicu delio sa Nenandom MIlijašem, Darkom Lazovićem, Lukom Milivojevićem, Aleksandarom Kataiom, ali i Lukom Jovićem. S klupe ih je sezoni 2014/15 predvodio upravo novi trener Boraca - Nenad Lalatović.

Lazić je protekle sezone odigrao 20 utakmica i postigao dva gola. Sa Sarajevom je osvojio "duplu krunu" u sezoni 2018/19, a onda još jednu titulu u sezoni 2019/20.

Inače, ovo je osmo pojačanje Borca ovog leta poslije dolazaka Benjamina Tatara, Momčila Mrkaića, Nikole Andrića, Marka Gajića, Milana Spreme i Nedeljka Piščevića i Gorana Zakarića. Priliku za debi Lazić će imati 7. jula u Banjaluci protiv Toršavna u prvom pretkolu Konferencijske lige.