KRAJ

SAD JE I ZVANIČNO - ZVEZDA OSTALA BEZ JEDNOG OD VAŽNIJIH IGRAČA! Odbio novi ugovor, pa otišao u Moskvu da zameni legendu

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je i definitivno ostala bez Milana Gajić, novog člana CSKA iz Moskve.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je želela da zadrži Milana Gajića, ali nije uspela. Desni bek je odbio da produži ugovor, tako da je nakon spekulacija da će u Nemačku ili Tursku - na kraju u Rusiju!

CSKA iz Moskve je danas na zvaničnom sajtu objavio zvanično da je Milan Gajić potpisao trogodišnji ugovor do 2025. godine, a odmah je pozirao sa novim trenerom Vladimirom Fedotovim koji je zamenio Alekseja Berezuckog. Gajić je uzeo dres sa brojem "22", a u narednoj sezoni biće prvi izbor kraj desne aut-linije.

Moskovski klub je hitno tražio novo rešenje na toj poziciji pošto je Mario Fernandeš, brazilski fudbaler koji nastupa za Rusiju, nakon deset godina tražio od kluba da napravi pauzu u karijeri.

Njegov ugovor je trenutno "zamrznut" i vratio se u rodni Brazil, a neizvesno je da će opet igrati za CSKA, pitanje da li će se ponovo baviti fudbalom. Ispričao je da je osetio veliki zamor i da mu je zbog toga potreban odmor, pa je zato ruski klub tražio kvalitetnog desnog beka.

Gajić je u Zvezdi proveo tri i po sezone, a za crveno-bele je odigrao 120 mečeva i postigao šest golova.

Sa reprezentacijom Srbije do 20 godine postao je svetski šampion 2015. godine na Novom Zelandu, a za seniorski tim odigrao je jedan meč - u martu 2021. godine protiv Irske, u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.