Fudbal

LEGENDA DOBILA PRVI POSAO, A NAVIJAČI SRUŠILI SAJT: Najbolji strelac u istoriji Mundijala će raditi u Austriji!

Autor Dušan Ninković

Prvi samostalni posao, nakon nekoliko godina u trenerskim vodama, dobio je Miroslav Klose.

Izvor: Profimedia

Proslavljeni nemački golgeter Miroslav Klose (44), najbolji strelac u istoriji Mundijala, imenovan je za novog šefa stručnog štaba austrijskog bundesligaša Altaha! Ta informacija izazvala je oduševljenje među navijačima koji su "srušili" klupski sajt jer su želeli da se uvere u istinitost informacije.

Ovo će Kloseu biti prva uloga glavnog trenera u seniorskom fudbalu. Ranije je kao pomoćnik radio u stručnom štabu Bajerna i reprezentaciji Nemačke, a samostalno je komandovao kadetima bavarskog giganta.

Formalno potpisivanje najavljeno je za nedelju, a zvanični sajt Altaha nakratko je blokiran zbog velikog interesa navijača i sportske javnosti za tu vest.

Pred nekadašnjim nemačkim fudbalerom biće izuzetno težak zadatak, jer Altah sada čeka rekonstrukcija. Prethodnu sezonu završili su tek na 11. mestu i za samo jedan bod su izbegli ispadanje iz elitnog ranga austrijskog fudbala. Očekivanja su očigledno na daleko višem nivou, pa je na čelo kluba stigao svetski šampion.

Klose je, inače, igračku karijeru završio 2016. godine. U Brazilu 2014. godine postigao 16. gol u karijeri na Svetskim prvenstvima, čime je oborio prethodni rekord Mundijala, koji je bio u vlasništvu legendarnog Brazilca Ronalda. Takođe, Klose je i rekorder Nemačke sa 71 golom u 137 reprezentativnih nastupa.

Kada je reč o klupskoj karijeri, branio je boje Kajzerslauterna, Verdera, Bajerna i Lacija.