Nezgodno

TREBA DA IGRAJU SA SRBIJOM U KATARU, A TRESE IH SKANDAL: Legendarni špic u problemu, osuđen na 2 godine zatvora!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji napadač Reala, Barse i Intera Samjuel Eto je sada prvi čovek kamerunskog fudbala, a trenutno ima ogromne probleme.

Izvor: Profimedia

Kamerun na predstojećem Svetskom prvenstvučeka meč sa Srbijom, a u Fudbalskom savezu te afričke države izbio je ogroman skandal pošto je predsednik saveza osuđen na 22 meseca zatvora! A od decembra prošle godine predsednik saveza je dobro poznato lice - Samjuel Eto!

Nekadašnji napadač Real Madrida, Barselone, Intera i Majorke dobio je pravosnažnu presudu jer Španiji na ime poreza duguje neverovatnih 4.000.000 evra! 

Osim Kamerunca osuđen je i njegov agent koji je dobio godinu dana zatvora. Ipak, španski zakon je takav da mogu umesto odlaska iza rešetaka da to isplate državi, pa će tako pored duga morati da dodatno plate. Eto će morati da na sumu koji je dužan doda 1.800.000 evra ako neće u zatvor, a njegov agent dodatnih 905.000 evra.

"Svestan sam činjenica i platiću, ali neka se zna da sam tada bio skoro dete i uvek sam radio ono što je otac tražio od mene", rekao je Eto misleći na Mesaljesa, njegovog agenta koga zove "drugim ocem".

Eto nije plaćao porez od 2006. do 2009. godine, a nakon svega ovoga protiv agenta je podneo prijavu za proneveru.