"TEŠKO JE PRIHVATITI"

NIJE NORMALNO DA SA 98 BODOVA NE OSVOJITE TITULU! Golgetera Partizana još boli: "Nešto se promenilo u drugoj polusezoni"

Autor Nebojša Marković

Rikardo Gomeš je na pripremama Partizana za novu, ali se i dalje osvrće na staru sezonu, ističući da je crno-belima nedostajala hemija u finišu borbe za titulu.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su u Sloveniji gde trenutno obavljaju pripreme za novu sezonu. Novi trener Ilija Stolica je tamo dočekao dvojicu novih pojačanja - Zlatana Šehovića, a potom i Aleksandra Filipovića - a crno-beli se za to vreme dovode u vezu i sa Strahinjom Pavlovićem.

No, dok Partizan ima svoju "nemoguću misiju" po pitanju dovođenja reprezentativca Srbije, Rikardo Gomeš i dalje ne može da prežali da njegova ekipa prošle sezone nije osvojila titulu prvaka Srbije.

Rikardo Gomeš prošle sezone oborio klupski rekord Partizana po broju golova u jednoj sezoni u svim takmičenjima, a sada je spreman za nove izazove.

"Osećam se dobro iako je ovo najteži deo sezone za svakog fudbalera, ali je takođe veoma važan, jer je to baza za prvi deo takmičenja u ligi i Evropi, za koji moramo da budemo spremni. Nije mi problem što sada manje radimo sa loptom, sve se to ponavlja godinama unazad i shvatam to kao nužnu obavezu svakog profesionalca. U bilo kom sportu, ne samo u fudbalu. Mogu da vam se zakunem, zadovoljstvo mi je što sam ovde, što sam deo Partizana. Ovaj klub je moja kuća", rekao je Gomeš za zvanični sajt kluba.

Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva kaže da i dalje ne ume da objasni kako je Partizan ostao bez titule u nedavno završenoj sezoni.

Izvor: MN Press

"Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, jer nije normalno da osvojite 98 bodova u sezoni, a da ne osvojite titulu. Ne mogu da kažem: zaslužili smo, jer naprosto nismo osvojili. Po mom mišljenju onaj ko je zaslužio ju je i osvojio, ali je teško prihvatiti posle duge sezone i svega što se dogodilo, da nismo na kraju prvi prošli kroz cilj. Ali, to je fudbal. Bili smo fokusirani u većem delu godine, ali na kraju nismo uspeli i teško je to prihvatiti. Meni je teško, teško je i svima drugima u timu, uveren sam u to."

Rikardo kaže da ima osećaj kao da stvari nisu isto funkcionisale u drugom delu sezone kao što je to bilo u prvom.

"Nešto se promenilo u drugom delu sezone. U prvom delu smo, čini mi se, bili više povezani međusobno, dok smo u drugom delu pomalo izgubili i tu povezanost i moć i međusobnu hemiju generalno. To je bila naša prednost, bili smo složni od prvog dana, rešeni da zajedno istrajemo do kraja, ali se nešto promenilo u nastavku. Da me sada pitate šta se promenilo, ne znam da vam odgovorim precizno", rekao je Gomeš.