SRBIJA SPREMNA ZA ENGLESKU - POSEBAN MOTIV PROTIV FAVORITA! Selektor se oglasio: Javnost mora da zna...

Omladinska reprezentacija Srbje igra protiv Engleske na EP.

MN Press

Omladinska reprezentacija Srbije (do 19 godina) nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu. Na startu je remizirala sa Izraelom (2:2), pa će pokušati da naprave iskorak protiv jednog od favorita - reprezentacije Engleske.

Duel dva tima na programu je u sredu (20 časova) u Banjskoj Bisrici, a "orilići" će pokušati da naprave veliko iznenađenje. Uoči tog meča je svoja očekivanja izneo selektor Aleksandar Jović.

"Možda se ovde nalazimo u podređenom pložaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre deset, dvanaest dana odigrali poslednji meč u Holandiji. Možda smo zbog svega malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u grupu, veruju u tim, veruju u ono što radimo. I u svakoj utakmici pokazaćemo karakter, kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča", jasan je Jović.

Ističe da je plasman među osam najboljih u Evropi ogroman uspeh, a sada sledi okršaj sa Englezima.

"Kad pričam sa igračima, mi smo taj turnir u Holandiji doživeli kao jedno mini Evropsko prvenstvo. I sada ovde ponavljamo iz dana u dan neke stvari koje smo već radili u Holandiji. Engleska je ovde favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. Mislim da mi protiv favorita uvek dobro igramo i neki poseban motiv igračima u takvim duelima nije potreban."

Posle engleske sledi okršaj sa Austrijom koji bi mogao da bude ključan za konačan plasman.

"Razmišljamo o svemu. Ono što je važno jeste da su momci dobri, veoma posvećeni, odgovorni u izvršavanju obaveza. Javnost u Srbiji mora da zna da dajemo poslednji atom snage u svakoj utakmici i da stalno tražimo te neke dopunske izvore energije koji će nam biti potrebni za narednog protivnika", zaključio je Aleksandar Jović.