Fudbal

PSŽ OTKRIO KOLIKO JE ZARADIO NA MESIJU - BROJKE SU NESTVARNE: Otkako je stigao Argentinac 700.000.000 evra stiglo u kasu

Autor Nikola Lalović

Neverovatno je koliki finansijski uticaj dolazak Lionela Mesija ima na klub.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je došao u PSŽ kao veliko pojačanje, ali sa 11 golova i 15 asistencija u sezoni iza nas ipak nije na terenu onaka uticaj kakav se od njega očekivao. Ali na nekim drugim poljima itekako jeste!

Iako je Mesi potpisao trogodišnji ugovor vredan 30.000.000 evra u sezoni, on je već sada doneo ogroman profit ekipi iz Pariza. Kako je u intervjuu za "Marku" otkrio Naser El Kelaifi klub je prihodovao neverovatnih 700.000.000 evra otkako je Mesi u Parizu!

Naglasio je da je deset novih sponzora sklopilo ugovore sa PSŽ-om istog momenta kada je Mesi potpisao, a i oni koji su već sponzorisali klub znatno su pojačali svoja ulaganja. 

Ugovori prema kojima je PSŽ dobijao između tri i pet miliona godišnje porasli su kada je došao Mesi skoro duplo, na pet do osam miliona. 

Dior, Gorilas, Kripto, Autohiro, Smart Gud Tings, Infiiti sports voter, Gikvejp, PlaybetR, Volt, Big Kola su samo neki od sponzora koji su se pojavili čim je Mesi potpisao ugovor, a osim samog novca dolazak Argentinca je doneo velika ulaganja u klub u kriptovalutama.