Fudbal

STADION DRAGAN DŽAJIĆ I TEREN ŽOZE MURINJO! Matićev klub pokazao kakav se fudbal igra na Ubu, evo zašto je u Prvoj ligi

Autor Mladen Šolak

Novi član Prve lige Srbije predstavio je javnosti zašto je baš on odabran da popuni spisak timova učesnika drugog ranga.

Izvor: YouTube/FK Jedinstvo Ub

Jedinstvo Ub, klub koji pomaže Nemanja Matić, popunio je upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije, a ove nedelje se oglasio i objavio kojima je pokazao zašto zaslužuje da igra u tom rangu.

"Za sve one koji nisu u potpunosti upućeni u zdravu fudbalsku priču koja se gaji na Ubu – evo prilike da se bolje upoznate sa nama. Jedinstvo svoje utakmice igra na Stadionu 'Dragan Džajić'. Zapadna tribina ima 1.300 stolica i potpuno je pokrivena, a u planu je pokrivanje istočne tribine i postavljanje reflektora", navedeno je.

Igračima je na raspolaganju i Sportski centar "Matić", kioji ima terene sa prirodnom i veštačkom travom. Takođe se, u okviru istog sportskog centra, nalaze i teretana, sala za sastanke i sauna, pa crveno-beli imaju sve uslove da pripremni period pred svaku sezonu odrade na Ubu. I pored toga, do sada su tri puta išli na zimske pripreme u Antaliju.

"Ne smemo zaboraviti ni gradski sportski centar 'Školarac', koji takođe poseduje terene sa veštačkom i prirodnom travom, gde je najnoviji teren dobio ime 'Žoze Murinjo' i u sklopu koga se nalazi i Muzej fudbala, koji će se uskoro otvoriti. Sve selekcije Jedinstva mogu da koriste sve gradske terene za treninge i utakmice, u bilo kom trenutku", navedeno je.

Nemanja Matić već šest godina brine o Jedinstvu

Jedinstvo se osvrnulo i na rezultate. U sezoni 2020/21, kada je osam ekipa ispadalo iz Srpske lige 'Zapad', osvojena su 24 boda na gostovanjima protiv tih timova, što je posebno naglašeno. "Ono što je sveže u pamćenju navijača su utakmice protiv GFK Sloboda Užice i Budućnosti iz Arilja, na kraju upravo završene sezone. Crveno-beli su obe utakmice odigrali potpuno isto, iako su protivnicima bili potrebni bodovi za ulazak u viši rang, odnosno za ostanak u ligi".

Jedinstvo je podsetilo i da u periodu korone i prekida sezone nije zaboravilo na igrače koji nisu mogli da treniraju zbog zabrane okupljanja, već im je bio oslonac i u finansijskom smislu. Takođe, istaknuto je i da je klub snosio sve troškove lečenja, operacija i oporavka svojih igrača.

"Cilj ovog teksta nije hvalisanje ili omalovažavanje nekog drugog, želimo samo da približimo javnosti kakav se to fudbal igra na Ubu, koje su to vrednosti koje FK Jedinstvo vrednuje i zašto se 'doprinos razvoju fudbala' vezuje uz ime našeg kluba. Vidimo se u Prvoj ligi, hvala svima na lepim rečima", navedeno je, uz priložene fotografije.