Pogledajte

BARSELONA IZNENADILA SVE, NIKAD NIJE IMALA OVAKAV DRES: Sve podseća na 1992, nacrtana je i mapa - navijači oduševljeni!

Autor Mladen Šolak

Potpuno neočekivani dizajn španskog velikana.

Izvor: Youtube/FC Barcelona

Barselona je u ponedeljak prijatno iznenadila navijače posebnim dizajnom gostujućeg dresa za sezonu 2022/23. Ta garnitura biće zlatne boje, u znak sećanja na 1992. godinu i Olimpijske igre u tom gradu, a sa željom da i sledeća sezona bude zlatna za Ćavijev tim. Pogledajte kako izgleda:

"Pre svega, dizajn dresa je inspirisan Olimpijskim igrama i fokus je na nekim najpoznatijim elementima Igara, poput olimpijskih krugova i zlatnih medalja, ka kojima streme svi sportisti na svetu. Zato je zlatna boja apsolutno obeležje ovog dizajna, a na njemu je i mapa Barselone, sa posebnim akcentom na oblasti Ešample, Monžuik i Barseloneta, što je omaž Olimpijskim igrama 1992. Takođe, ukras na kraju rukava ima boje pet olimpijskih prstenova", saopštio je klub.

Navijači su oduševljeni ovim dizajnom, a Barselona je želela da ovaj dres bude i simbolična veza sa ženskim klubom, koji je osvojio "tripletu", uključujući i titulu Lige šampiona. Istovremeno, ŽFK Barselona je postavio i dva uzastopna svetska rekorda kada je u pitanju poseta na njegovim utakmicama – najpre u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Reala, a onda u polufinalu protiv Volfsburga.

Na dresu je ispisan i logo sponzora, kompanije "Spotifaj", kao i komesarijata OUN za izbeglice, UNHCR. Dres je promovisan pod sloganom "Plamen nastavlja da živi", što simbolično znači da je olimpijski duh uveo Barselonu u novu eru i da on još plamti, kao deo svakodnevnog života muškaraca i žena u glavnom gradu Katalonije.

Pogledajte kako će izgledati osnovna garniutura Barselone sledeće sezone, koja u Španiji počinje 14. avgusta.