bomba!

PARTIZAN JE ŽELEO STRAHINJU, ALI PAVLOVIĆ ODLAZI ZA 9.000.000 EVRA: Francuzi otkrili detalje - Monako prodaje Srbina!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji štoper Partizana ovog leta se neće vratiti u Humsku, jer je pred njim veliki transfer u jedan od najbitnijih klubova za razvoj mladih fudbalera.

Izvor: MN Press

Strahinja Pavlović se seli iz Monaka!

Poslednjih nekoliko nedelja trajala je saga oko nastavka karijere mladog srpskog fudbalera, ali sada nema dileme. Partizan neće uspeti da ga dovede na pozajmicu, Bazel nema sredstava da ga zadrži u Švajcarskoj, a Red Bul Salcburg će reprezentativca Srbije platiti 9.000.000 evra!

Ugledni mediji iz Austrije, Švajcarske i Francuske prenose informaciju da ugovor nije potpisan, ali da je sve dogovoreno. U pitanju je transfer težak sedam miliona evra, uz još dva miliona koje bi Monako mogao da zaradi ukoliko se Pavlović pokaže i dokaže u novom klubu.

Tako će se završiti neuspešna sezona koju je štoper imao u timu Monaka. Tim koji se takmiči u francuskoj Ligi 1 kupio je defanzivca iz Partizana za čak 10 miliona evra, a Pavlović je i narednih šest meseci proveo u Humskoj. Tokom poslednje dve godine je sporadično igrao za Monako, a u tom periodu je bio na pozajmicama u Serkl Brižu i Bazelu.

Upravo je švajcarski tim želeo da ga zadrži na pozajmici i naredne sezone, ali su brzo uvideli da je to preskupa opcija.

Monaku je stigla unosna ponuda koju nisu želeli da propuste, pa se standardni štoper "Orlova" ubrzo seli u Austriju. U Salcburgu će imati idealne uslove za napredak, a biće i pred očima skauta najvećih svetskih klubova. Poznato je da su Salcburg i Lajpcig najveće fudbalske fabrike u Evropi poslednjih godina, a da su brojni igrači iz Red Bulove porodice napravili ogroman iskorak u karijeri.

Nije nevažno ni to što će RB Salcburg biti učesnik grupne faze Lige šampiona u narednoj sezoni, jer će Pavlović i na taj način prikupljati dragoceno iskustvo. Povratak u pravu formu mladog defanzivca mnogo bi značio i Srbiji, pošto se reprezentacija na nekoliko meseci pred Svetsko prvenstvo u Kataru muči sa rešenjima na štoperskim pozicijama.