Vodi računa!

EVO ŠTA IBRAHIMOVIĆ (40) JEDE DA BI IGRAO PROTIV NAJBOLJIH: Mesa se nije odrekao, a tu su i NAGRADE u ishrani!

Autor Dušan Ninković

Zlatan Ibrahimović i dalje je jedan od najspremnijih fudbalera na svetu, a deo toga je i zbog specifične ishrane.

Izvor: Profimedia / Cinzia Camela / ipa-agency.net//IPAPRESSITALY

Zlatan Ibrahimović će i naredne sezone nositi dres Milana, a ni teška povreda kolena ne sprečava ga da bude lider tima koji je u prethodnom prvenstvu prekinuo decenijski post i osvojio titulu u Italiji. Jedan od razloga zbog kojih Ibra i u 41. godini igra sa najboljima je njegova specifična ishrana.

Već godinama se reprezentativac Švedske poreklom sa Balkana hrani na isti način, uz stroga pravila šta nikako ne unosi u organizam.

Iako bi mnogi prvo pomislili na meso, to nije tačno! Napadač Milana, za razliku od nekih svojih kolega sportista, jede meso i to je jedna od namirnica koje nikako nije želeo da se odrekne. Kako prenose italijanski mediji, Zlatan najviše voli pileće belo meso, a povremeno mu se u jelovniku nađe i sušena govedina.

Pored toga važan deo ishrane čine sveže voće i povrće, dok mu testenina uopšte nije značajna. Iako živi u Italiji gde se jedu najbolje paste, Zlatan Ibrahimović samo u specijalnim prilikama jede testeninu. 

Testo nikako nije dobro za formu iskusnog napadača, pa specifičan način ishrane retko krši na taj način. Ali, ima Zlatan svoje načine da se "počasti". Posebno se to ističe tokom leta, kada sebi dozvoljava nešto slobodniju ishranu i češće krši rigorozna pravila. Tada jede picu ili neku drugu hranu koju sebi predstavlja kao nagradu zbog toga što poštuje način ishrane, a situacija je slična i nakon teških mečeva i velikih pobeda.

Ukoliko njegova ekipa pobedi u nekoj važnoj utakmici, Zlatan Ibrahimović sebi dozvoli jedan obrok koji iskače iz šablona.

Naravno, i tada se strogo vodi računa o količini. Ibrahimović nikada ne jede previše, a treba istaći i da jede samo nerafinisani šećer.