Na omiljenom mestu

BUM! PARTIZAN DOVEO KLJUČNO POJAČANJE: Stiglo dobro poznato ime - ostvarila mu se želja da se vrati!

Autor Nikola Lalović

Partizan je našao novog štopera i to je dobro poznato lice. Svetozar Marković se vraća u Humsku!

Izvor: MN Press

Partizan je našao štopera! Dobro poznato lice vraća se u Humsku pošto će Svetozar Marković ponovo obući dres crno-belih. Ovaj 21-godišnji štoper potpisao je ugovor do 2026. godine, potvrdio je klub.

Marković je na leto 2019. godine posle sjajnog početka karijere u crno-belom timu prodat Olimpijakosu za 1.500.000 evra, a potom je potpisao peotgodišnji ugovor sa klubom iz Pireja. 

Već se jednom vraćao na pozajmicu u Beograd, a sada je otkupljen! Za razliku od drugog mandata u crno-belom sada će njegov ugovor biti u potpunosti u vlasništvu Partizana. 

 Marković je rođen u Bijeljini gde je počeo da igra fudbal, ali su skauti Partizana vrlo brzo uočili njegov potencijal i doveli ga u Beograd. Posle sjajne karijere u omladinskim timovima crno-belih preselio se u seniorski tim 2017. godine pre nego što je postao punoletan.

Dve sezone je bio standardan i onda je usledio transfer u Olimpijakos u kome je do sada odigrao tek šest utakmica, od toga nijednu prvenstvenu. Poslat je jedne sezone u AEL na pozajmicu, ali se ni tu nije snašao, pa je u sezoni 2020/21 bio vraćen Partizanu na pozajmicu. 

Tu je opet našao sjajnu formu i želeo je da ostane, ali Olimpijakos nije hteo da ga pusti. Nakon toga su njegovi odnosi sa klubom potpuno zahladneli, a na kraju se sve rešilo ponovnim vraćanjem u Partizan. Marković ima tek 21 godinu i najbolje tek sledi za njega u karijeri.

Partizanu je itekako potreban jer je tim trenutno bez štopera na pripremama i tu poziciju su pokrivali igrači poput Zlatana Šehovića kojima to nije prirodno mesto na terenu.