BITAN MEČ

PARTIZAN PAO U GENERALNOJ PROBI, OVAKVE GREŠKE SE NE PRAŠTAJU! Crno-beli izgubili u najtežoj proveri, 1 potez PRESUDIO!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan izgubio od Fenerbahčea u poslednjem meču na pripremama.

Izvor: Youtube/screenshot/Arena Sport TV

Poraz Partizana u generalnoj probi. Izgubio je od Fenerbahčea - 1:0 (1:0). Srpski tim skupo je koštala greška golmana Nemanje Stevanovića sa početak meča kada je poklonio gol protivniku, nešto slično kao protiv Kluža.

Ovaj duel imao je dodatni značaj zbog činjenice da ova dva tima mogu da se susretnu i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ukoliko se to dogodi, greške ovakvog tipa definitivno neće smeti da se ponove...

Ilija Stolica imaće dosta posla pred start Superlige i duel u Ivanjici protiv Javora koji je na programu 9. jula.

Košmarno je počeo meč za srpski tim. Već u drugom minutu se zatresla mreža. Stevanović je napravio veliki kiks, oklevao je sa ispucavanjem, Valensija je prišao, oduzeo mu loptu, pa zatresao praznu mrežu.

Natho je nedugo posle toga imao priliku da izjednači šutirao je sa oko 20 metara, nije uspeo. Fener je bio bolji rival, imao je više loptu u posedu, promene rezultata nije bilo.

Stolica je u drugom delu izmenama pokušavao da pronađe rešenje. Po povratku iz svlačionice uveo je Lutovca, Saničanina i Petkovića umesto Meniga, Holendera i Šehovća. Nešto kasnije su umesto Natha Rikarda i golmana Stevanovića ušli Terzić, Baždar i Popović.

Imao je Partizan nekoliko polu-šansi, ali ništa preterano ozbiljno po gol protivnika. Mreža turskog tima nije se zatresla.

TOK MEČA

90' - KRAJ! Partizan je izgubio od Fenerbahčea - 1:0.

87' - Partizan pokušava da pronađe put do gola, za sada u tome ne uspeva.

78' - SVE MANJE VREMENA! Vreme nije faktor koji odgovara Partizanu. Sve manje vremena crno-beli imaju za postizanje gola.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

65' - JOŠ TRI IZMENE! Stolica je napravio još tri promene u drugom delu, šest ukupno. Uši su Terzić, Baždar i golman Popović izašli su Natho, Rikardo i Stevanović.

58' - Velika šansa za Fenerbahče. Linkoln je izveo slobodan udarac odlično sa ivice kaznenog postora, lopta je završila tik pored gola. Sreća za Partizan.

48' - Majstorija Andradea! Serija maestralnih poteza Andadea, prevario je nekoliko čuvara, našao prostor za šut, ali loše šutirao na kraju.

46' - TRI IZMENE STOLICE! Na početku drugog dela Ilija Stolica izveo je Meniga, Holendera i Šehovića, ušli su Lutovac, Saničanin i Petković.

45' - POLUVREME! Posle prvi 45 minuta igre Fenerbahče vodi. Malo je nedostajalo da Stevanović ponovo napravi kardinalnu grešku, loše je dodao loptu, srećom po njega ovog pta niko u turskom nimu nije bio blizu. Spasil u ga saigrači.

37' - Nema većih uzbuđenja u prethodnih nekoliko minuta. Partizan je probao dugom loptom ka Rikardu, bilo je prejao, dok je Fener znatno strpljiviji u građenju napada.

25' - PAUZA! Sudija je dao malu pauzu igračima za osveženje zbog velikih vrućina u Gracu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

15' - U poslednjih nekoliko minuta Fenerbhače je taj koji ima veći posed lopte, napad, ali se igrači srspkog tima bran veoma dobro.

7' - Probao i Natho! Mogao je Natho da donese izjdnačenja u 7. minutu. Andrade je ostavio loptu za Natah koji je sa oko 20 metara šutirao, golman je reagovao odlično.

2' - GOL! Neverovatna glupost golmana Stevanovića. Dugo je čekao a ispuc optu, tražio aigrače, Ener Valensija ga je napao, uzeo loptu i pogodio praznu mrežu.

Nemanja Stevanović greška protiv Fenerbahčea
Izvor: YouTube/Arena sport

1' - Utakmica u Gracu je počela

Partizan igra najteži meč za kraj pripremnog perioda. U trećoj utakmici igraće protiv Fenerbahčea, biće to ujedno i najjači rival pred start Superlige.

Interesantno je da srpski tim može da igra protiv Fenera i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa će ovaj duel u Gracu (Austrija) po tome imati i dodatni značaj.

Posle ovog meča Partizan ima nekoliko dana za odmor i pripremu duela sa Javorom, taj meč je na programu 9. jula u Ivanjici.

SASTAVI:

PARTIZAN: Stevanović - Urošević, Marković, Filipović, Šehović - Fejsa, Natho, Menig, Andrade - Holender, Rikardo

FENERBAHČE: Bajindir, Samuel, Salaj, Kim, Kadioglu, Joksek, Zajc, Enrike, Bruma, Rosi, Valensija