Sve ume

HOLAND RAZARA, ALI VLAHOVIĆ JE BOLJI OD NJEGA! Italijani pitali zašto Dušan dominira, evo šta su dobili kao odgovor!

Autor Nikola Lalović

Dobro poznaje Bjeković Vlahovića i nema dilemu ko je najbolji mladi napadač u Evropi trenutno.

Izvor: EPA/RICCARDO ANTIMIANI/ANSA

Dušan Vlahović bolji je od Erlinga Brauta Holanda, ako pitate Nenada Bjekovića. Dva mlada napadača su zvezde dva poslednja prelazna roka, ali Bjeković koji dobro zna Vlahovića iz vremena u Partizanu veruje da je Srbin bolji.

Holand jeste fizički impresivan, ali ni Dušan tu ne zaostaje, a postoji nešto što ga izdvaja u odnosu na Norvežanina!

"Mislim da je Vlahović kompletniji igrač od Holanda. Norvežanin poseduje razornu moć, ali Dušan nije inferioran u tom smislu. Takođe, mala je razlika u visini. Ipak, Vlahovićeva raznovrsnost u napadu čini ga boljim", istakao je Bjeković u razgovoru za Tutosport.

Norveški napadač je u pauzi između dve sezone dogovorio transfer u Mančester siti prošle sezone je na 30 mečeva u svim takmičenjima postigao 29 golova, a sjajan golgeterski niz će nastojati da nastavi u klubu za koji je igrao njegov otac.

Ipak, predsednik FSS preferira zemljaka i uzdanicu Dragana Stojkovića Piksija na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji, kao i Holand, beleži odlične brojke.

Pretprošle sezone je u dresu Fiorentine postigao 21 gol u Seriji A, u prošloj nastavio niz i zatresao mrežu sedamnaest puta, dok je u dresu Juventusa, u kom je odradio drugi deo sezone, sedam puta matirao protivničke golmane. Takođe, tokom 2021. godine postigao je 33 gola u italijanskom prvenstvu, izjednačivši rekord Kristijana Ronalda iz 2020. godine.

Vlahović će u godinama ispred nas imati priliku da potvrdi ove reči, a jedna od prvih narednih prilika je Mundijal, koji će krajem godine biti održan u Kataru.