Fudbal

SVI ČEKALI DA OSTAVI FUDBAL, A ON PRELAZI U MANČESTER JUNAJTED: Godinu posle INFARKTA, potpisaće pod jednim uslovom!

Autor Mladen Šolak

Uskoro će biti zvanično.

Izvor: MN Press

Danski fudbaler Kristijan Eriksen (30) prelazi u Mančester junajted. Prema saznanjima portala "Atletik", on je obavestio posrnulog velikana da prihvata ponudu i da je spreman da potpiše trogodišnji ugovor.

Plejmejker koji se vratio fudbalu u dresu Brentforda prošle zime moraće da prođe detaljne lekarske preglede, koji se i inače podrazumevaju, a u ovom slučaju će izazvati posebnu pažnju s obzirom na to da je prošlog leta doživeo potpuni prestanak rada srca na utakmici Evropskog prvenstva u dresu Danske.

"To je sve normalno kada su u pitanju dolasci novih igrača, ali s obzirom na Eriksenovu prošlost, to je značajna prepreka koja će morati da bude preskočeno", objavili su engleski novinari.

U slučaju da sve prođe prema planu, Eriksen će se vratiti na veliku scenu i u dresu Mančester junajteda pokušati da pomogne posrnulom velikanu da se, za početak, vrati u Ligu šampiona, a u skoroj budućnosti i da eventualno pokuša da napadne titulu ili bar da se približi dominantnim timovima poput Mančester sitija, Liverpula i Čelsija.

Eriksen je do velikog zdravstvenog problema igrao za Inter, a prethodno je čak sedam godina nosio dres Totenhema i u njemu odigrao 226 utakmica. Karijeru je započeo u Ajaksu, iz kojeg je došao u Premijer ligu.