OGLASIO SE RIJERA

"OVO ŠTO SAM DOŽIVEO U SLOVENIJI, NISAM NIGDE!" O skandalu u Ljubljani bruji cela Evropa: Čuo sam da je zbog Robija...

Autor Milutin Vujičić

Trener koga su navijači Olimpije oterali sa konferencije za medije oglasio se i ispričao svoju verziju događaja.

Izvor: Twitter/@partidazocope

Olimpija iz Ljubljane odlučila je da smeni Roberta Prosinečkog posle samo nekoliko nedelja saradnje, a zvanični razlog je to što je neozbiljno shvatio svoj posao i to što je "svaki dan na pripremama pio i kartao do 4 ujutru".

Legendarni fudbaler odbrusio je čelnicima kluba na konferenciji za medije i poručio da "nikada u karijeri nije radio sa takvim lažovima", a čini se da se sa njegovim rečima slažu i navijači Olimpije koji su ga aplauzima ispratili sa stadiona, dok su njegovog naslednika Alberta Rijeru proterali.

Huligani su se pojavili na zvaničnoj promociji Alberta Rijere, nekadašnjeg reprezentativca Španije, poručivši mu da nije dobrodošao u njihov klub, pa je nakon nekoliko minuta tenzije napustio salu za medije.

"Nikad u životu nisam video ono što sam video u Sloveniji, a to je da navijači uđu u salu za medije. Otišao sam sa konferencije za medije jer nije bilo više sportskih pitanja. Dobio sam mnogo poruka od prijatelja i poznanika iz Španije, ali moram da kažem da se nisam uplašio nijednog momenta", rekao je Rijera za "Marku" i dodao:

"Ne žale se oni na mene, izgleda da su ljuti zbog otkaza koji je dobio Robert Prosinečki. Žale se menadžmentu kluba i predsedniku, a ja sa tim nemam veze".

Zanimljivo, Rijera je igrao za poznate klubove poput Liverpula, Mančester sitija ili Espanjola, a karijeru je završio u Sloveniji gde je igrao za Zavrč i Koper. Trebalo je da se vrati u slovenački fudbal nakon što je "pekao zanat" u Galatasaraju, ali je sada neizvesno da li će ostati u Olimpiji.