Gotovo!

POBEDIO PARTIZAN U HUMSKOJ, PA POJAČAO MANČESTER JUNAJTED: Ten Hag kupio beka od 15.000.000 evra!

Autor Dušan Ninković

Novi fudbaler slavnog engleskog tima pre nekoliko meseci je igrao u Beogradu protiv Partizana.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Mančester junajted je ovog leta predstavio Erika Ten Haga, a pod njegovom komandom klub treba da izgradi novi imidž. Dosadašnji trener Ajaksa mora da napravi krupne promene, a zatim i da počne sa osvajanjem trofeja. I dok se priča kako će u tu avanturu Junajted krenuti silno pojačan, stigao je novi igrač na Old Traford.

Reč je o Tajrelu Malasiji (22), levom beku koji je prethodne sezone igrao protiv Partizana! Mladi fudbaler iz Holandije bio je član Fejnorda i sa tim timom je stigao sve do finala Konferencijske lige, a zanimljivo je da je od svoje devete godine bio deo holandskog velikana.

Sada je pred njim veliki izazov, pošto navijači Mančester junajteda očekuju da će se izboriti za mesto startera uz levu aut-liniju. Konkurencija za to mesto biće mu daleko iskusniji Luk Šo i Aleks Teljes, ali očigledno je da Ten Hag nije baš oduševljen mogućnostima koje imaju dosadašnji bekovi Junajteda.

Zato je mladi Malasija plaćen 15 miliona evra, a u Engleskoj je potpisao ugovor na četiri godine uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu. Ako mu one budu uspešne kao ove koje je proveo u seniorksom timu Fejnorda...

Tokom pet sezona u seniorskom timu holandskog tima Tajrel Malasija je odigrao 136 mečeva, a između ostalog je nastupio i u finalu Konferencijske lige protiv Rome. U veoma uspešnoj sezoni odigrao je i meč protiv Partizana u Beogradu, kada su Holanđani pobedom (5:2) najavili prolaz u četvrtfinale trećeg po snazi evropskog takmičenja.

Naravno, Malasija neće biti jedino pojačanje Junajteda ovog leta. Očekuje se da naredno budu Kristijan Eriksen ili Frenki De Jong, dok su na Old Trafordu zainteresovani i za Ajaksovog štopera Lisandra Martineza.