Ne odustaje!

PARTIZANOV NIGERIJAC IGRA I U 40. GODINI - IMA 5. KLUB U SRBIJI: Došao 2003. godine, sad napada Superligu!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji golgeter crno-belih Obiora Odita zadužio je dres petog srpskog kluba u karijeri.

Izvor: MN Press

Nekadašnji napadač Partizana Obiora Odita "zagazio" je polovinom maja u 40. godinu, ali to ne znači da je došao kraj karijere iako je prošle sezone tako najavljivao. Naprotiv, u predstojećoj takmičarskoj sezoni igraće u Prvoj ligi Srbije, u dresu pančevačkog Železničara, što mu je peti klub na tlu Srbije! 

Fudbalska javnost u našoj zemlji najviše ga pamti po nastupima u dresu beogradskog Partizana, za koji je od 2004. do 2007. godine odigrao ukupno 68 utakmica i postigao 23 gola. Sa Beograđanima je osvojio i jedini trofej u karijeri, titulu prvaka Srbije, davne 2005. godine.

Odita je direktno iz Nigerije stigao u srpski fudbal, pošto je 2003. godine zadužio dres Javora. Odatle se preselio u Humsku, ponovo išao na pozajmicu u Ivanjicu, a zanimljivo je i da je dres Javora nosio u čak pet mandata! Takođe, u Srbiji je nosio dres Voždovca i Mladosti iz Lučana, za koju je nastupao čak pet sezona. U karijeri je još igrao za Al Ain, Vesterlo, Tianđin i Taraz.

Sada sledi novi izazov u karijeri, BIVŠP. Prethodne sezone "dizelka" je zaustavljena u baražu, pošto je bolji od nje bio Radnički iz Kragujevca.

Pogledajte njegovu prvu poruku navijačima novog kluba: