DOGOVORENO

PAO POTPIS! UDRUŽUJU SE NOVI PAZAR I FENERBAHČE: Slavni turski klub ima plan u Srbiji, svemu posredovao čuveni košarkaš!

Autor Milutin Vujičić

Novi Pazar i Fenerbahče su potpisali sporazum o saradnji u narednom periodu.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Novi Pazar postigao je dogovor sa turskim Fenerbahčeom, a kako sami kažu - biće istorijski! Pregovorima između delegacije dva kluba u Istanbulu posredovao je proslavljeni košarkaš i sadašnji fudbalski menadžer Mirsad Jahović (Turkčan), a dogovoreni je zajednički projekat.

"Po prvi put su dogovoreni konkretni koraci u realizaciji zajedničkog projekta od kojeg FK Novi Pazar očekuje mnogo u narednom periodu", poručeno je iz Novog Pazara.

Za početak je odlučeno da će svakih šest meseci treneri i stručni tim Fenerbahčea dolaziti u Novi Pazar da u Novom Pazaru vrše odabir fudbalskih talenata tako da će nakon selekcije najolji ići na probu u klub iz Turske, odnosno boraviće u kampu višestrukog prvaka ove zemlje.

Prvo će biti selektirani omladinci i kadeti, dok je sledeći korak da i selekcije pionira budu predmet dogovora.

"Jedan od prvih oblika saradnje biće fudbalska akademija Fenerbahče u Novom Pazaru i konkretna pomoć seniorskoj ekipi Novog Pazara", poručuje član Superlige i dodaje da će se za mesec dana videti rezultati potpisanog dogovora dva "bratska kluba"