DEBI

LALATOVIĆ DEBITUJE NA KLUPI BORCA U EVROPI! Srbin oprezan: Gleda se potcenjivački na njih jer su sa Farskih ostrva...

Autor Nemanja Stanojčić

Nenad Lalatović sa Borcem iz Banjaluke počinje takmičenje u Ligi konferencija.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nenad Lalatović debituje na klupi Borca iz Banjaluke u četvrtak. Predvodiće novi tim sa klupe u meču kvalifikacija za Ligu konferencija protiv B36 Toršavna (18.00, Arena sport).

Srpski stručnjak želi pobedu protiv tima sa Farskih Ostrva i nastavak takmičenja. Pred taj susret pričao je sa novinarima na konferenciji.

"Ovo je naša prva zvanična utakmica, izlazimo iz jednog pripremnog perioda gde smo odigrali samo četiri pripremne utakmice, imamo puno novih igrača i sigurno je da neće biti lako. Gleda se potcenjivački kada se kaže da su oni ekipa sa Farskih ostrva, ali treba da se zna da su oni 11 puta bili prvaci države, nalaze se u samom vrhu tamošnjeg fudbala. Primaju malo golova, čvrsti su u odbrani, znaju da igraju na rezultat. Doći će ovde da se brane i da probaju da nas iznenade iz prekida. Dobro smo ih analizirali, znamo sve njihove vrline i mane i drago mi je što prvu utakmicu igramo pred našim navijačima. Žao mi je što to nije u Banjaluci, ali sam siguran da će Modriča biti sjajan domaćin i da će stadion biti pun. Bilo bi mi drago da u prvoj utakmici kao trener Borca ostvarimo rezultat", rekao je Lalatović.

Najavio je da će napasti rivala.

"Dva krila, špic i polušpic, to su njihovi glavni igrači, sve se vrti oko Poljaka Pržibilskog. Njega moramo da zaustavimo. Napašćemo od prvog minuta, defanzivna linija im je malo sporija i imaće problem sa našom brzinom. Što se mog tima tiče, vlada sjajna atmosfera, čim je tako onda će i igra biti bolja, jer taj porodični ambijent pravi dobre rezultate. Svi su na raspolaganju, nema povređenih i sa nestrpljenem očekujemo meč."

Cilj je jasan. Pobeda u dvomeču i prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

"Neće biti lako, možda nećemo odmah doći do neke savršene igre, ali smo bili sve bolji kako je vreme odmicalo na pripremama. Nadam se da će ova utakmica biti naša najbolja od kada sam ja tu i daćemo slaviti. Sviđa mi se što nema atletske staze i što ćemo imati bliži kontakt sa publikom, kako igrači, tako i ja. Verujem u svoj tim, stručni štab, publiku, u sebe takođe. Uvek idem na pobedu, ne zato što potcenjujem rivala, nego zato što verujem u sve to", zaključio je Lalatović.