Transfer

GVARDIOLA NAŠAO ŠTOPERA NA ZLATIBORU! Biser oduševio skaute, Siti ga kupuje pre seniorskog debija za klub!

Autor Nikola Lalović

Posle sjajnog "Kupa prijateljstva" Jakov Gurlica se našao na meti Sitija!

Izvor: Profimedia

Mančester siti se sprema za narednu sezonu i doveo je Erlinga Holanda, ali kao i u svakom prelaznom roku i sada dovode mlade i perspektivne igrače za koje smatraju da mogu da uđu u prvi tim kasnije ili da mogu da budu prodati za veliki novac. 

Tako su u Siti došli Slobodan Tedić i Filip Stevanović, a sada je na meti tima Pepa Gvardiole 18-godišnji defanzivac Jakov Gurlica, prenose hrvatski mediji.

Ovaj mladi štoper je junior Dinama iz Zagreba, a kako "Indeks" navodi posebno je impresionirao na nedavnom "Kupu prijateljstva" na Zlatiboru. Tu su ga primetili skauti Mančester sitija i preporučili klubu da ga dovede.

Dinamo je predvođen Gurlicom u centru odbrane primio samo jedan gol na ovom turniru, a na kraju je izgubio finale od Vojvodine posle penala.

Mladi Gurlica je rođen u Zadru i 2016. godine je kao 12-godišnjak pristupio Dinamu. Na Maksimiru je prošao sve mlađe kategorije. Za sada još nije debitovao za seniorski tim, a moguće je da će pre prve utakmice napustiti klub. Siti je navodno već poslao ponudu za njega, ali Dinamo još uvek nije zadovoljan ponuđenin uslovima. 

Sada se pregovori nastavljaju, a iako još uvek nepoznat široj javnosti mladi hrvatski štoper bi mogao da se preseli u redove šampiona Premijer lige.