AU!

NE DOLAZIM U ZVEZDU, NEMAM JA KVALITET! Pešić šokirao sve na "Marakani": Nije to do novca... Znate priču o Inzagiju?

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je poslala korektnu ponudu Aleksandru Pešiću, ali se srpski napadač samo zahvalio.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pod hitno mora da pronađe napadača. Videlo se tokom priprema da je realizacija problem, mnogo imena se pojavljivalo u javnosti, a na kraju se sve svelo na dobro poznato ime - Aleksandar Pešić.

Još prošlog decembra generalni direktor Zvezdan Terzić je poručio da mu je velika želja da Pešića vrati na "Marakanu", ali to nije lako pošto je imao sezonu iz snova u Karagumruku. Zvezda je ipak krenula svim silama na njega i taman kada se činilo da je na korak od potpisa, stigao je demanti...

"Ne, neću doći u Crvenu zvezdu ovog leta", poručio je Aleksandar Pešić za "Mozzart Sport" i dodao:

"Pa nešto sam razmišljao. Svašta mi se lomi I mota po glavi. Shvatio sam da ja prosto nemam kvalitet za Crvenu zvezdu. Posebno nemam kvalitet za ovu našu Superligu", iznenadio je odgovorom Pešić koji je sasvim sigurno delovao sarkastično i očigledno je nekome želeo da pošalje "skrivenu" poruku.

Pešić je objasnio da "novac i finansijski uslovi" nemaju nikakve veze sa njegovom odlukom, zahvalio se Terziću i Mrkeli, potvrdio da ga je želeo i glavni skaut Marko Marin, međutim...

"Želeli su me, ali postoje neke stvari. Nije ni u pitanju život u Istanbulu. Lepo je biti i stanovnik Beograda. Ma... Nisu to komentari. Ima tu ljudi koji nešto pričaju. Možda su oni uticali da shvatim da nemam kvalitet za Zvezdu. Znate, postojao je jedan momak što je igrao u Atalanti iz Bergama, zove se Filipo Inzagi. Govorili su tamo da slučajno daje golove, da nije kvalitet. Međutim, niko posle njega nije postigao toliko golova", ostao je do kraja misteriozan Aleksandar Pešić.

Izvor: Profimedia

Podsetimo, Pešić je i letos bio blizu povratka u Zvezdu, u kojoj je učestvovao u 50 golova na 51 meču (29 golova i 21 asistencija), ali su tada crveno-beli krenuli po Prijovića i nisu ga doveli.

Prešao je u Karagumruk za koji je prošle sezone postigao 14 golova i privukao pažnju čak i Fenerbahčea.

"Šilja Pešić je profil igrača kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Zamislite koliko mi njega cenimo kada smo ga pre pet godina platili 750.000 evra, odnosno toliko smo uložili u njegovo obeštećenje. To je kao kada bismo za nekog igrača danas dali dva miliona evra. Eto, toliko smo verovali u Pešića. On je za mene profil igrača kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Uradiću sve što je u mojoj moći da se Šilja Pešić narednog leta vrati u Crvenu zvezdu", ispričao je Terzić pre nekoliko meseci i tako potvrdio da će Zvezda krenuti po srpskog napadača, ali ovo nisu očekivali da će čuti.