DOGOVOR

RAZBIO PARTIZAN U MARTU, PA OTIŠAO U PREMIJER LIGU U JULU: Fejnord već zaradio 40 miliona evra od dvojice fudbalera!

Autor Milutin Vujičić

Lids junajted je doveo opasno pojačanje za narednu sezonu pošto će Sinistera zameniti Rafinju.

Izvor: MN Press

Luis Sinistera (23) održao je čas fudbala u Humskoj ovog proleća kada je sa Fejnordom slavio 5:2 protiv Partizana. Kolumbijac je postigao dva gola i asistirao za još jedan, a njegova ekipa stigla je na kraju do finala Konferencijske lige.

To je i njemu značajno podiglo cenu i počela je rasprodaja u Fejnordu. Prvo je Tajler Malasija prešao u Mančester junajted za oko 15 miliona evra, dok je sada potvrđeno i da je Luis Sinistera novi igrač Lids junajteda koji je za njegov dolazak morao da izdvoji ravno 25 miliona evra.

Dolazak sjajnog Kolumbijca verovatno znači i da će Rafinja svakog trenutka napustiti "Eland round", međutim i dalje nije poznato da li će ostati u Engleskoj, gde ga žele Arsenal i Čelsi, ili će Barselona sakupiti novac za njega.

Sinistera inače može da igra na svim mestima u napadu, ali se najbolje snalazi kao levo krilo. Nije na nivou Luisa Dijaza, koji je zimus pojačao Liverpul, međutim od njega mnogo očekuju u Lidsu i nadaju se da će im pomoći da sledeće sezone lakše obezbede mesto u Premijer ligi.

Što se tiče njegovog učinka, Sinistera je prošle sezone postigao 23 golla i "namestio" još 14 na 49 mečeva za Fejnord, a prethodno je stigao iz kolumbijskog Onse Kaldasa.