KRAJ!

BIO JE NAJVEĆI ENGLESKI TALENAT, A SAD JE REKAO KRAJ: Završio karijeru sa samo 30, a šta je samo radio Barsi!

Autor Milutin Vujičić

Poznati engleski fudbaler Džek Vilšir je zvanično završio karijeru.

Izvor: Profimedia

Poznati fudbaler Džek Vilšir zvanično je ostavio fudbal sa samo 30 godina. Kada se pojavio na velikoj sceni kao tinejdžer još sada davne 2008. godine, delovao je moćno, mediji u Engleskoj su ga s pravom proglasili za najvećeg talenta na Ostrvu, međutim nije uspeo da "odbrani" taj nadimak.

Oduševio je planetu kada je na meču Arsenala i Barselone uspeo da privuče više pažnje od Mesija, Inijeste ili Ćavija, ali nažalost povrede su ga koštale bolje karijere.

Samo u svojoj prvoj pravoj sezoni u fudbalu (2010/21) uspeo je da odigra više od 30 utakmica u Premijer ligi, a onda su došli problemi. Preskočio je čitavu godinu i nikada više nije bio onaj stari. Mučio se godinama, pokušavao da osveži karijeru odlascima u Bornmut i Vest Hem, ali sve je bilo uzalud.

Poslednji pokušaj da se vrati fudbalu imao je prethodne sezone kada je otišao u danski AGF, za koji je odigrao 14 utakmica, ali je shvatio da je to više mučenje za njega nego što je zadovoljstvo.

"Ovo je bilo neverovatno putovanje sa mnogo neverovatnih momenata i privilegovan sam zbog svega što sam iskusio tokom karijere. Od dečaka koji je šutirao loptu u bašti, do kapitenske trake Arsenala i igranja na Svetskom prvenstvu za moju zemlju. Živeo sam san...", napisao je između ostalog Džek Vilšir u svom oproštaju od fudbala.

Tokom karijere koju su "prošarale" povrede odigrao je 322 utakmice za Arsenal i Englesku i na njima je postigao 20 golova, ali će se ovaj meč protiv Barselone u Ligi šampiona zauvek pamtiti.

Nezvanično, Vilšir će postati trener U18 ekipe Arsenala.

Džek Vilšir uništava Barselonu
Izvor: YouTube/ArsenalVideosHD