PRVI MEČ RASTAVCA

DA SE 7. MESTO VIŠE NE PONOVI! Vojvodina ambiciozna pred novu sezonu: Da budemo GOSPODARI u svojoj kući!

Autor Milutin Vujičić

Milan Rastavac za vikend predvodi Vojvodinu protiv Napretka na otvaranju Superlige.

Izvor: MN Press

Navijači su podržali Vojvodinu pred početak nove sezone u Superligi, a sada je sve na fudbalerima i novom stručnom štabu "lala" na čelu sa povratnikom Milanom Rastavcem.

Nakon vrlo loše sezone, u kojoj je Vojvodina zauzela tek sedmo mesto, Rastavac ima velike ambicije da "lale" vrati u vrh tabele i da sa novosadskim timom izbori učešćeu Evropi. Za to će "Karađorđe" ponovo morati da bude tvrđava, a prvi koji je napada ovog leta je Napredak koji u nedelju (20 časova) gostuje u Novom Sadu.

"Drago mi je što smo dočekali ovaj momenat, neposredno pred početak prvenstva. Uživamo u treninzima i pripremama, ali je početak takmičarskog dela ipak nešto najlepše. Prva utakmica uvek nosi specifičnu težinu, jer se još uvek nameštamo da odgovorimo zahtevima takmičenja i ona će sama po sebi na mnoge načine teška. Naš cilj je da idemo u susret problemima i da odgovorimo na najbolji mogući način", rekao je Rastavac na konferenciji za medije i poručio da su tokom priprema u Sloveniji uspeli da "slože" ekipu.

Upravo od novajlija (Traore, Baraj, Carević, Nikolić...) očekuje da donesu sve ono što je falilo u prethodnom timu, tako da već od starta sezone pokažu da zaslužuju dres Vojvodine.

"Mi želimo da na svom terenu pokažemo da smo gospodari u svojoj kući i da od prvog koraka na zagrevanju do poslednjeg posle meča, pokažemo takav stav. Što se tiče same igre, očekujem od nas jedan moderan i agresivan fudbal zbog kakvog ljudi žele da dođu na utakmice i da daju podršku timu koji vole", dodao je Rastavac.

Trener "stare dame" nije još stavio tačku na prelazni rok i dodaje da će kroz utakmice biti ocenjeno da li su potrebna još neka pojačanja, kao i da li će biti još odlazaka. Ipak, poput sportskog direktora Marka Jovanovića, svestan je da ništa ne može da se uradi za jedan prelazni rok.

"Došao sam u klub znajući da će dobar tereta da padne i na moje ime. Mislim da sam dovoljno zreo i spreman i da je klub deo tima koji zajedno sa mnom može da iznese ambicije koje imamo. To breme će biti podeljeno, najveći deo nosim ja, ali drago mi je što je tako, jer je to izraz poverenja", kazao je Rastavac i zaključio da želi da igraju atraktian fudbal, međutim da još ne može da kaže šta je sebi zacrtao kao cilj.

"Krajnji cilj ne mogu da kažem u ovom momentu...".