SVE JE BLIŽE

REVOLUCIJA - FIFA UVODI "RIJALITI" PROMENU ZA MUNDIJAL? Kamere će pratiti i reprezentaciju Srbije, sve će ići UŽIVO!

Autor Nebojša Marković

Francuski mediji otkrivaju da bi navijači tokom Svetskog prvenstva u Kataru mogli da imaju nikad veći pristup selekcijama i onome što se dešava "iza kulisa".

Izvor: Profimedia/MN Press

Svetsko prvenstvo u Kataru biće istorijsko, to je već svima odavno jasno. Ali turnir koji je zakazan za novembar i decembar ove godine dobija nove neočekivane promene. Osim promene čitavog kalendara kada se takmičenje igra, kao i uvođenja poluautomatizovanog ofsajd VAR sistema, tu su i druge novine.

Od ranije znamo da na utakmicama na Mundijalu neće biti alkohola, a sve reprezentacije tokom turnira, uključujući i selekciju Srbije, mogle bi da budu snimane u svojim svlačionicama, što bi bilo emitovano u prenosu!

Kako piše francuski "RMC Sport", FIFA planira da instalra kamere u svlačionice reprezentacija tokom Svetskog prvenstva i ta slika mogla bi da bude emitovana uživo ili sa blagim zakašnjenjem, tokom samih utakmica.

Navodi se da je FIFA blizu da donese ovu odluku kako bi navijačima širom sveta dodatno približila igrače i kako se oni ponašaju. Ovaj metod se već koristi u svetu ragbija i u živom prenosu bi emitovanje slike iz svlačionice moglo da pokaže neko uputstvo koje selektor daje igračima ili jednostavno prikaz igrača kako napuštaju svlačionicu.

"To je projekat koji je na pravom putu, ali još uvek nije u potpunosti implementiran", rekao je izvor ovom francuskom mediju. FIFA očito ima plan da velike svetske zvezde prikaže "realniju" sliku toga šta se sve dešava iza kulisa i dozvoli pristup do sada neviđenim detaljima.

Inače, još od ranije je doneta odluka o još jednom promeni za ovo Svetsko prvenstvo - reprezentacije na stadionima na kojima se igraju utakmice neće nijednom trenirati, kako bi se sačuvala travnata podloga. Do sada je običaj bio da se odradi jedan trening dan pred utakmicu. Razlog za to je samo osam stadiona na kojima će se turnir u Kataru odigrati. Ovo su neki od stadiona na kojima će se igrati Svetsko prvenstvo: