TRAŽI TROFEJE

TEŠKO JE KAD TI TITULU PRIPISUJU UNAPRED: Deki od Zvezde zahteva Ligu šampiona - "Ova sezona može da bude prekretnica!"

Autor Nebojša Marković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković svestan je da je u predstojećoj sezoni posebno važno postati prvak, jer će najbolji tim u Srbiji obezbediti direktan plasman u Ligu šampiona.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Počela je istorijska sezone Superlige Srbije, u kojoj će prvak obezbediti direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a u nedelju (20.00) na svom stadionu, odbranu trofeja započeće Crvena zvezda.

Petostruki uzastopni šampion dočekuje Radnički iz Niša na stadionu "Rajko Mitić", a trener Dejan Stanković jasno podvlači pred premijeru u novoj sezoni - ciljevi su i oba domaća trofeja, i uspesi na evropskoj sceni. Crvena zvezda od toga neće odustajati.

Stanković je u razgovoru sa novinarima jasno poručio šta priželjkuje od svog tima.

"Svesni smo šta nas čeka i svesni smo kako je to biti u ulozi favorita. Kad pričamo o jednoj utakmici pa ti svi predviđaju pobedu je teško, a ne kad ti ceo jedan šampionat pripisuju unapred. To je dug maraton i duga trka gde će biti i umora i povreda i dobrih i loših stvari. Mi smo prošle godine imali jaku godinu u svakom smislu, i rezultatski i psihički tešku od prve utakmice. Znamo šta nam je činiti od sutra. To je prva utakmica istorijskog šampionata za Srbiju, gledaćemo da budemo protagonisti od starta", počeo je Stanković.

On ne sumnja da će ova sezone Superlige biti još kvalitetnija, jer će čak pet timova obezbediti mesto u evropska takmičenja, pa je i više klubova u skladu s tim pojačalo ekipu.

"To je evidentno. Ispratili smo prelazni rok, moralo je brzo da se uradi sve. Siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo i teško. Ništa lakše od prošle godine. Neće biti prava na kiks, svako će želeti da pobedi Zvezdu. Na nama je da odgovorimo na pravi način. Na sva tri fronta idemo da izvučemo maksimalan broj utakmica. Da se napadne ova titula od prvog kola. Svaka titula je važna, svako prvenstvo može da se pozove na neku važnost. Ali ovo je specifično prvenstvo koje može da donese dosta dobrog Crvenoj zvezdi. Kao neko ko je odrastao ovde i dete je Zvezde, imamo priliku da Zvezdi donesemo nešto mnogo važno. Može da bude jedna prekretnica ovog kluba. Zvezda je velika, ali svi znamo šta znači direktna Liga šampiona u narednih par godina."

Upitan o novim strancima u timu, Kingsu Kangvi i Osmanu Bukariju, trener Zvezde očekuje da oni učine ekipu kvalitetnijom.

"Iskreno se nadam da će oni praviti razliku. Imali su vremena da upoznaju grupu, način rada i stil igre kakav Zvezda želi da praktikuje. Bukari je dosta kvalitetan i brz, Kangva je dinamičan koji ima jak karakter i ne libi se na bilo kom delu terena da preuzme odgovornost. Ima dinamiku koja nam je potrebna. Imamo jednu garanciju sa momcima koji su tu ostali, okosnicom ekipe... Od Zvezde možemo da očekujemo samo boljitak u narednom periodu."

Protiv Nišlija neće biti četvorice igrača.

"Sigurno neće biti Krstičić i sigurno neće biti Ben. Ben zbog smrtnog slučaja u familiji i vratiće se tek u ponedeljak, otputovao je u Pariz. Za Pankova znate da je na prvoj prijateljskoj pokidao ligamente i njemu sledi još 10-15 dana oporavka, on će se vratiti pred kraj meseca. I Ohi, naravno, ali on je već dve nedelje van stroja", kaže Stanković i otkriva na koga treba obratiti posebnu pažnju u timu iz Niša.

"Mitrović je ta udarna igla Radničkog iz Niša. Momak stvarno pokazuje kvalitet, na svakih šest meseci se vidi boljitak kod njega. Doveli su Marjanovića, momka koji mi se sviđa na način na koji igra. Ostalo je na njima. Znamo sve o njima, ne verujem da može nešto da nas iznenadi. Poštujemo svakoga."

Trener crveno-belih očekuje i lepu podršku u prvom meču u novoj sezoni.

"Zvezdin navijač zna da prepozna momenat i kad je lepo i kad je teško. Svaka je najbitnija, ali ova ima posebnu težinu. Ne sumnjam da će stadion biti dobro ispunjen. Ko god da dođe, mi smo zahvalni", poručio je Dejan Stanković.