Neočekivano!

ZVEZDU MUČILA NJEGOVA VIOLINA, A SAD JE POJAČANJE ZA DRUGU LIGU: Novajlija u PLS doveo bivšeg napadača crveno-belih!

Autor Dušan Ninković

Čovek koji je prvo namučio Zvezdu, a zatim potpisao za nju, naredne sezone će igrati u drugom rangu srpskog fudbala.

Izvor: MN Press

Još jedan bivši napadač Crvene zvezde naredne sezone će igrati u Prvoj ligi Srbije! Nakon što su u redove Grafičara stigli iskusni Filip Kasalica i Andrija Kaluđerović, angažman u drugom rangu srpskog fudbala pronašao je i Srđan Vujaklija.

Rođeni Novosađanin koji je pažnju na sebe skrenuo igrama u Borcu iz Čačka naredne sezone će nositi dres kluba iz svog grada. Vujaklija je najveće letnje pojačanje RFK Novi Sad, tima koji je nakon fuzije sa Proleterom dobio priliku da igra Prvu ligu Srbije.

Srđan Vujaklija je ponikao u Veterniku, a baš za Novi Sad je igrao četiri sezone na početku svoje karijere. Usledili su Spartak iz Subotice, Hajduk Kula, Banat iz Zrenjanina i Al Šabab, pre nego što je u Borcu počeo da igra fantastično. Pod komandom Nenada Lalatovića u roku od samo nekoliko nedelja tri puta je dao gol Zvezdi u Beogradu, uz još dve asistencije na ta dva meča.

Prvo je bio dvostruki strelac u ligaškom porazu (4:2), a zatim je dva puta asistirao i pogodio na meču u Kupu Srbije, kada su Čačani deklasirali crveno-bele (5:1). Golove na prvom meču proslavio je sviranjem violine, a nakon opaske Miodraga Božovića da će njegovi igrači "svirati kontrabas", Vujaklija je i naredni gol proslavio na isti način.

Ubrzo je i prešao u Crvenu zvezdu, gde se zadržao samo šest meseci. Usledili su Ordabasi i Gvangžu, zatim novosadski Proleter, Borac iz Banjaluke i nove epizode u inostranstvu, grčka Doksa i RoPS u Finskoj. Sada je vreme za još jednu epizodu u srpskom fudbalu, u gradu u kojem je i napravio prve fudbalske poruke.

Pored njega, novi član Prve lige Srbije doveo je još šestoricu fudbalera. Novi članovi tima su Vladan Elesin (Loznica), Božidar Blagojević (Tekstilac Odžaci), Nikola Tričković (Timok), Vladan Milosavljev (Inđija), Strahinja Karišić (Bačka Palanka) i Nemanja Ilić (Mladost GAT).