OGLASIO SE

STANKOVIĆA ZABRINULA JEDNA STVAR - MORALI SMO DA NAPRAVIMO KOREKCIJU! Trener Zvezde pohvalio debitante: Mogu još bolje!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Stanković pričao je posle ubedljive pobede Crvene zvezde protiv Radničkog iz Niša.

Izvor: Arena sport/screenshot

Crvena zvezda upisala je ubedljivu pobedu na startu prvenstva. Savladala je niški Radnički na "Marakani", a trener Dejan Stanković bio je zadovoljan većim delom meča.

Po završetku susreta šef struke crveno-belih pričao je o određenim detaljima i otkrio šta mu se dopalo, a koje stvari će morati bolje. Tu je pre svega aludirao na momente u kojima je gostujući tim opasno pretio.

"Fenomenalno je bilo, na stranu 10 minuta 'vatrometa'. Posle gola koji smo dali na početku došlo je verovatno do opuštanja. Radnički je najbrža ekipa po meni, imaju najbrži napad u prvenstvu. Ne verovatno, nego sigurno", počeo je Stanković u razgovoru za "Arenu sport".

Tada je morao da napravi jednu korekciju koja je stabilizovala tim.

"Tako je bilo dok nismo iskorigovali odbranu. Nije sramota biti sporiji od nekoga, nisu to bile taktičke greške, fizika je takva, morali smo da napravimo promene, Erakovića da stavimo na Mitrovića, Gobeljića u sredinu, tu je stao vatromet. Šanse su bile tu na obe strane. Golovi su ti koji odlučuju utakmicu. Držali smo stvari pod kontrolom u drugom delu, mogli smo da damo još neki gol. Dobili smo tri boda protiv jake ekipe. Hvala navijačima, nadam se da će iz meča u meč rasti želja da se vide ovi momci, jer igraju fantastičan fudbal."

Pričao je o dvojici debitanata, Kingsu Kangvi i Osmanu Bukariju.

"S obzriom da su debitanti, novi momci, zadovoljan sam. Može bolje, treba da se uigraju i oni za na naše automatizme i postavku, ne može to u 15 dana. Pokazali su svoj kvalitet. Kangva jak na lopti, Bukari jak u prostoru, dobar jedan na jedan. Gledaćemo da podižemo formu i da njihove kvalitete stavljamo u prvi plan", zaključio je Stanković.