MORA NEKO DRUGI

ZVEZDI PROPAO TRANSFER NAPADAČA KOGA JE PRATILA MESECIMA: Blistao u Portugalu, dolazio za "dž", pa izabrao DRUGU ligu

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je ostala bez jedne opcije za napadača ovog leta.

Izvor: MN Press/Twitter/MauricioAndrsL6/Screenshot

Crvena zvezda je postigla četiri gola na premijeri nove sezone protiv Radničkog, ali nije nikakva tajna da joj nedostaje napadač i da ga aktivno traži već nedeljama, mogli bismo da kažemo i mesecima.

Jedna od meta bio je i Oskar Estupinjan (25) koga je Zvezda pratila još od prošle jeseni, a razmišljala da ga dovede u zimskom prelaznom roku kada je otišao Marko Lazetić. Ipak, znali su u Zvezdi da će na leto postati slobodan agent i nadali su se da bi mogli da ga potpišu kao Ohija bez obeštećenja, međutim Kolumbijac na kraju neće stići na "Marakanu".

Doskorašnji fudbaler Vitorije Gimarais potpisao je ugovor sa engleskim drugoligašem Hal sitijem, a iako posao nije ozvaničen, Estupinjan je već poneo opremu "tigrova" na prijateljskom meču protiv Fenerbahčea.

U prethodnoj sezoni u Portugalu je blistao i postigao je čak 15 prvenstvenih ponuda, što mu je donelo i debi za reprezentaciju Kolumbije, pa se nada da će nastupima za Hal siti obezbediti i mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je konkunrencija i te kako žestoka.

Nije poznato koliko je novca Hal siti obećao Estupinjanu, ali očekuju mnogo od njega i nadaju se da bi mogao da im obezbedi povratak u Premijer ligu.

Što se tiče Zvezde, ona će morati da se okrene drugim rešenjima - najviše se spominju Savata i Pešić koji je ponovo aktuelan pošto je bio na meču protiv Radničkog. Samo nekoliko dana pošto je rekao da "nema kvalitet za Superligu", deluje da je došlo do preokreta kod njega.