Razlaz!

I DINAMO UME DA PROMAŠI! PLATILI GA 1.600.000, ODLAZI ZA DŽABE: 10 mečeva, dve pozajmice i razlaz sa Hrvatom!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski fudbaler bi mogao da napusti Maksimir treći put u poslednjih godinu i po dana, od kako je stigao u klub.

Izvor: YouTube/screenshot/GNK Dinamo Official TV

Kad aje reč o fudbalskim transferima na Balkanu, mnogi će se usaglasiti da zagrebački Dinamo radi najbolji posao. Ali, desi se i onim najboljima da promaše, pa je tako hrvatski tim sada u centru pažnje zbog odlaska igrača u kojeg su mnogo uložili 1.600.000 evra i za kojeg neće dobili ni evro!

Pre skoro godinu i po dana Zagrepčani su kupili levog beka Marijana Čabraju (25), koji je do tada sjajno igrao u dresu Gorice. U Dinamu nije uspeo da se nametne, pa je do sada bio na pozajmicama u Ferencvrošu i ljubljanskoj Olimpiji, a spreman je i za novi odlazak iz kluba.

Hrvatski klub je spreman da ga pusti u škotski Hibernijan, ali pod zanimljivim uslovima. Bek koji nikako ne može da se nametne za mesto u timu iako je bio skupo plaćeno pojačanje Dinama preseliće se u Škotsku bez obeštećenja, a Dinamo će zadržati 40% prava na igrača.

To znači da će ekipi sa Maksimira pripasti i 40% od narednog transfera nekadašnjeg mladog reprezentativca, a u klubu veruju da će tko uspeti da pokriju bar deo uloženih sredstava. Ukoliko bi Čabraja Hibernnijan napustio bez obeštećenja, Dinamo bi ostao praznih ruku, a njegov transfer jedan od najslabijih poslova u poslednjih nekoliko godina.

Ipak, Dinamo je zadovoljan i samim odlaskom iz kluba Marijana Čabraje, pošto je on imao ugovor na još četiri sezone i godišnju pltu od oko 200.000 evra! to je preveliki izdatak za fudbalera koji je na svojoj poziciji tek treći izbor, nakon Bočkaja i Štefulja.