Fudbal

BARSELONA "NEMA NOVCA", A DOVELA IGRAČA ZA 60 MILIONA! Stiglo i pojačanje iz Premijer lige, hteli ga velikani!

Autor Mladen Šolak

Veliki transfer u Španiji

Izvor: Instagram/Raphinha

Barselona je dovela još jednog igrača. U Španiju je doleteo Rafinja (25), brazilsko krilo koje stiže na Nou Kamp iz Lidsa. On je sledeo u svoj novi grad u sredu, čime je ozvaničeno da će napustiti engleski klub posle dve godine. Prethodno je igrao za Ren, Sporting, Vitoriju Gimaraeš i brazilski klub Avai.

Prema pisanju engleskih medija, on će biti plaćen 58 miliona evra, uz mogućnost da Lids dobije još devet miliona evra kroz bonuse. Za Brazilca su bili zainteresovani Čelsi, Arsenal, Totenhem i Njukasl, ali je ipak ostvario san da zaigra za Barsu - uprkos navodima da se njegov klub veoma muči sa finansijama.

Iako je tokom juna bilo navoda da je uprava Barselone predložila da klub unapred proda TV prava i da se unapred odrekne zarade od prodaje klupskih artikala u zamenu za trenutnu finansijsku "injekciju", Barselona je očigledno našla način da ovog leta značajno ojača Ćavijev tim.

Barselona je za sada dovela Franka Kesija iz Milana i Andresa Kristensena iz Čelsija, obojicu bez obeštećenja, platila je pet miliona Pablu Toreu i sada je dovela Rafinju, koji je prvi igrač za koga je "Blaugrana" izdvojila veliki novac u aktuelnom prelaznom roku.