Fudbal

SRBIJA DOBIJA DVA NAJLEPŠA STADIONA: Jedan će biti Nacionalni, a drugi "Čika Dača" - Vučić pokazao kako će izgledati!

Autor Mladen Šolak

Pogledajte fotografije novih stadiona.

Izvor: Printscreen/Pink TV

Srbija će u narednom periodu nastaviti da radi na sportskoj infrastrukturi, a u sklopu toga plan je da dobije najlepše stadione u Beogradu, Nacionalni stadion, i u Kragujevcu, gde će nići novi "Čika Dača".

"Ovo će da bude po meni najlepši stadion u Srbiji, stadion u Kragujevcu, Čika Dača. Prelepi su stadioni u Leskovcu, Nišu, gde kreće uskoro da se gradi, a grade se u Zaječaru, Loznici i Leskovcu. Kragujevac uskoro kreće i biće po meni najlepši stadion u Srbiji, pored Nacionalnog stadiona, koji kreće do kraja godine, nadam se".

Na pitanje da li su ti stadioni potrebni, Vučić je odgovorio da ti objekti neće samo podići vrednost zemljišta i stanova, već će da podignu i vrednost samih mesta.

"Naravno da je potrebno, jer su to razvojni projekti i jer će u tom delu Leskovca i Zaječara da nikne novi centar grada. Zato što će Lagator u Loznici da bude novi centar grada. To će podići vrednost ne samo zemljišta i stanova, već će da podigne i vrednost samih mesta. Jer ćete imati decu i omladinu koji će imati dobro mesto za izlaske, umesto da se odaju drogi i porocima", naglasio je Vučić.

Pogledajte kako izgleda projekat stadiona u Kragujevcu.

Predsednik Srbije podsetio je i na izgradnju stadiona u drugim gradovima, poput novog Lagatora u Loznici, koji je uveliko u nastajanju. U Loznici je planiran fudbalski stadion sa četiri pokrivene tribine, 8.000 sedećih mesta i ispunjenim uslovima za evropske mečeve. Ovako izgleda izgradnja tog fudbalskog centra:

Vučić je takođe govorio i o projektu Nacionalnog stadiona, koji će biti izgrađen na delu gradske opštine Surčin u Beogradu, istočno od državnog puta, kod obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Plan je da bude izgrađen na ukupno 114 hektara državnog zemljišta i biće iz takozvane Kategorije 'četiri', koju je odredila UEFA. Pogledajte kako će Nacionalni stadion izgledati:



Tagovi