POTPIS

JUNAJTED DAO 50 MILIONA NA ŠTOPERA KOJI JE MALO VIŠI OD MESIJA: Tadić mu bio kapiten, a novi trener ga obožava!

Autor Milutin Vujičić

Lisandro Martinez je pojačao Mančester junajted ovog leta.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted je razbio Liverpul 4:0 na premijeri novog trenera Erika ten Haga, ali evidentno je da ima još mnogo stvari koje će popraviti pojačanjima.

Već je stigao novi levi bek Tajler Malasija iz Fejnorda, dok će i drugo pojačanje Junajteda biti iz Holandije. U pitanju je argentinski štoper Lisandro Martinez (24) koga će platiti oko 50 miliona evra, tako da će Hari Megvajer, Rafael Varan i Viktor Lindelef dobiti konkurenciju.

Martinez je inače visok samo 175 centimetara i mnogi to smatraju najvećom manom, pitaju se i kako će se boriti protiv napadača koji odlično igraju glavom, poput Aleksandra Mitrovića, ali Ten Hag je već znao da "zamaskira" to u Ajaksu.

Očekuje se da čitav posao bude završen u narednih 48 sati kada će Martinez biti predstavljen kao novo pojačanje Mančester junajteda, ali ne i poslednje. Očekuje se da dođu bar još dvojica-trojica novih fudbalera posle vrlo loše sezone kluba sa Old Traforda koji je propustio šansu da igra u Ligi šampiona.

Mladi argentinski štoper je inače u Ajaksu od 2019. godine. U prethodne tri godine bio je standardan kod Ten Haga i odigrao je 120 utakmica, dok je postigao i šest golova.